Cum arată Bratislava și ce poți mânca

0
672

🍽 Seara bună dragilor și bine v-am găsit la un nou episod! Astăzi tocmai ce am ajuns în capitala Slovaciei, Bratislava, așa că în episodul de astăzi o să vă prezint o parte din oraș, unde am luat masa și cum arată o cazare calitate/preț.

Bratislava
Bratislava este sediul președinției, parlamentului și guvernului slovac. În oraș se află câteva universități, muzee, teatre și alte instituții culturale, printre care Slovenská filharmónia (Orchestra Filarmonică Slovacă).La nivelul tradițiilor, orașul slovac poartă și semnele influențelor venite din Austria, Ungaria etc. În trecut a fost un oraș din Imperiul Austro-Ungar, motiv pentru care are și alte nume, în uz până la finalul Primului Război Mondial: Pressburg (germană, chiar și astăzi alternativa oficială) și Pozsony(maghiară)

Mâncarea
Eu am ales să iau masa la Slovak Pub care este unul dintre cele mai cunoscute restaurante tradiționale de aici. Pentru început mi-am ales o ciorbă din varză cu cârnați afumați, iar apoi un platou cu pierogi și Bryndzové halušky. Ciorba a venit destul de rapid, iar aceasta m-a surprins din prima pentru că au pus multă varză și cârnați afumați. Gustul a fost unul ciudat pentru mine deoarece au folosit varză acră iar totul m-a dus cu gândul la clasica varză călită. Bryndzové se referă la brânza de oaie de înaltă calitate, cremoasă și moale, care este unică pentru Slovacia. Deși acest tip de brânză este produsă și în țările învecinate, fiecare țară are propria sa rețetă specială, iar slovacii sunt deosebit de mândri de ei. Brânza este servită în vârful de halušky , sau găluște de cartofi, foarte asemănătoare cu gnocchi italiene. În cele din urmă, pentru a crea cea mai bună combinație posibilă, bucăți de slănină afumată și cârnați sunt de obicei stropite în partea de sus. Cei cu această brânză au fost perfecți din orice punct de vedere, iar cei cu varză acră nu prea m-au dat pe spate. Pierogi în schimb sunt clasicii colțunași, care au fost umpluți cu carne, iar ca compoziția m-a dus cu gândul la sarmale. Atât vă pot spune pentru că vă las să vizionați cel mai nou episod.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

🟢 SITE: Slovakpub – Nie je iba pub, je to inštitúcia https://slovakpub.sk/
🔵 FACEBOOK:
🟣 INSTAGRAM: https://instagram.com/slovak_pub?igshid=YmMyMTA2M2Y=
🟡 ADRESĂ: Obchodná, 811 06 Bratislava, Slovakia
🟤 MAIL: [email protected]
☎ TELEFON: +421 2/529 263 67

#Restaurant #slovakia #bratislava #timisoara #romania

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239