Peste 40 de producători de vin din Republica Moldova vin la Vernisajul Vinului Moldovenesc

0
593

Pe final de lună octombrie unii dintre cei mai mari producători de vinuri din Republica Moldova vor participa la Vernisajul Vinului Moldovenesc. Are loc între 29 şi 30 octombrie 2022 la NORD Events by Globalworth din Bucureşti.

Evenimentul este organizat de către Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV). Vernisajul reuneşte peste 40 de crame mici, dar şi unele importante din Republica Moldova. Aflăm din comunicatul de presă emis de organizator faptul că România este principala ţară de desfacere pentru vinurile din Republica Moldova, ceea ce de era de aşteptat.

În 2021 România a importat vin moldovenesc în valoare de peste 25 de milioane de dolari. Vinurile moldoveneşti au o cotă de piaţă în România a vinurilor importate de peste 25%, iar ele ajung în special în industria de retail. Consumatorii români apreciază cel mai mult vinurile roşii şi linişte, iar când vine vorba de zahăr, românii prefera vinurile semi dulci.

Printre producătorii participanţi se numără Vinăria Chateau Purcari, Cricova, Fabrica de Vinuri Slobozia Mare, Barza Alba, Rădăcini Wines, Milestii Mici, Chateau Vartely, Castel Mini, Vinuri de Comrat, Vinăria hancest, Măruţ sau Sălcuţa Winery.

Jumătate dintre aceşti participanţi sunt noi pe piaţa locală, iar în cadrul expoziţiei se vor petrece şi o mulţime de lansări şi veţi descoperi noi vinuri. Preţurile vinurilor încep de la 1.7 euro şi ajung la 30 de euro.

Biletele pentru eveniment se pot achiziţiona online de pe MyConnector.ro, bilete.ro şi reţeaua iabilet.ro, sau direct de la intrare. Accesul este permis doar persoanelor de peste 18 ani. Preţul biletului pe o zi este de 60 lei şi include 10 degustări. Preţul unui abonament pentru 2 zile este de 100 lei, cu 20 de degustări incluse.

Evenimentul are loc în intervalul 12:00 – 20:00.