Profi a lansat Raftul Bunătăţilor Locale, iniţiativă prin care susţine producătorii locali artizanali

0
595

Lanţul de magazine Profi a anunţat lansarea programului Raftul Bunătăţilor Locale, prin care susţine producătorii locali artizanali. Iniţiativa vine după ce Profi a organizat un târg la Apoş la final de luna septembrie, pentru a scoate în evidenţă valoarea producătorilor locali.

Astfel cresc şansele că acei producători să fie mai prezenţi şi mai vizibili la nivel naţional. Totul a început la Cluj, printr-un program amplu iniţiat de Profi pentru a susţine producătorii artizanali locali. Începând din această săptămână în 3 magazine Profi din Cluj şi-au făcut apariţia produse alimentare artizanale. Magazinele se află în cartierele clujene Mărăşti, Zorilor şi Grigorescu. Ulterior sistemul va fi extinse spre alte mari oraşe.

“Încurajăm producătorii artizanali locali să producă și să vândă în condiții de siguranță alimentară bunătățile lor tradiționale pentru a le oferi clienților noștri gusturile cu care s-au obișnuit încă din copilărie,” afirmă Gaetan Pacton, directorul general Profi.

Ce este Raftul Bunătăţilor Locale? Este o iniţiativă prin care sunt sprijiniţi producătorii locali artizanal, care sunt tot mai puţini. În acele zone speciale de magazin veţi găsi alimente care îmbogăţesc mesele clienţilor, produse tradiţionale, cu arome şi texturi specifice. Pentru început 40+ producători locali sunt listaţi în magazinele Profi. Sunt prezenţi acolo cu lactate, produse din carne, legume conservate, murături, gem, zacuscă, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste făinoase, pâine şi multe altele.

Un exemplu este zacusca cu eticheta Cămara de la Munte, iar tot de la acest brand avem dulceţuri, ceai, siropuri şi alte produse.

Profi are peste 1600 de magazine în România, în mai bine de 760 de localităţi şi aproximativ 28.000 de angajaţi.