Cum arată meniul de la Castelul Bran în perioada sărbătorilor de iarnă

0
2841

Chiar dacă a trecut Crăciunul, sărbătorile de iarnă continuă, cu Revelionul, Sfântul Vasile şi apoi Sfântul Ion. O destinaţie preferată a turiştilor a fost Castelul Bran şi mai jos aflaţi care a fost meniul acolo în această perioadă.

La Bran s-a servit piept de raţă cu linte neagră şi muşchi de vită cu sos de fructe de pădure. Acestea completează evident preparatele tradiţionale care au putut fi degustate de către vizitatori. Pieptul de raţă se serveşte după o marinare îndelungată în mirodenii şi este pregătit pe grătar.

Trece prin fenicul fiert şi dulceaţă de pepene, toate încălzite până se ajunge la un sos special. Când e totul aproape gata se freacă pieptul cu sare şi piper. Dacă mulţi preferă şi cârnaţii, sarmalele sau toba şi lebărul, în speciali străinii în căutare de ceva autentic românesc, românii vor să încerce şi ceva mai gourmet.

Preţurile sunt pe măsura locaţiei şi preparatelor şi anume 75 de lei pentru un muşchi de vită cu piure de porumb, sfecla şi sos de fructe de pădure. Pieptul de raţă cu linte neagră, fenicul şi dulceaţă de pepene costă 52 de lei. Nu avem detalii despre desert, dar aş paria pe papanaşi şi totul e bineînţeles stropit cu palincă şi vin fiert.

Sursa foto