Nestle va lansa burgeri vegani fără carne şi lapte de nuci în 2019

0
1169

Gigantul alimentar Nestle este cea mai nouă companie care se alătură trendului vegan, urmând să lanseze burgeri de acest tip în 2019. Pe lângă asta ne vor propune şi lapte din nuci şi alte specialităţi gourmet din plante.

Sub brandul Garden Gourmet va sosi o „chiftea” din plante numită Incredible Burger. Burgerul fără carne este realizat din soia şi proteine de grâu. Nestle va lansa şi o serie de băuturi fără produse lactice, în special laptele mov realizat din afine şi nuci. Va exista şi un latte albastru care conţine alge şi spirulină.

Nestle a ajuns târziu la acest trend, după ce alţi giganţi alimentari l-au adoptat mai rapid. Unilever spre exemplu a cumpărat firma olandeză The Vegetarian Butcher. Cei de la Beyond Meat au crescut la rândul lor în mod impresionant, fiind susţinuţi de Leonardo DiCaprio şi Bill Gates şi creând cele mai realiste chiftele de plante, identice cu cele din burgeri.

Scopul este de a ajunge la noul consumator, cel care vrea mâncare sănătoasă, săţioasă şi arătoasă. Segmentul vegan şi vegetarian al celor de la Nestle ar putea ajunge la vânzări de 1 miliard de dolari în mai puţin de un deceniu. Grosul vânzărilor de 90 de miliarde de dolari pe care le are compania acum este generat de cafea, apă îmbuteliată şi alte businessuri secundare.

Deja jumătate din proteinele din mâncarea pentru animale şi cea umană vine de la plante, mai degrabă decât de la animale. La centrul de cercetare şi dezvoltare Nestle din Lausanne, Elveţia, oamenii de ştiinţă analizează şi alte proteine vegane. Soia este la mare căutare, dar şi nucile, alunele, fructele de pădure sau algele.