Cum arată sticla de whisky de 2.5 milioane de euro și ce o face specială

0
439

Dacă v-a șocat prețul de 1.4 milioane de euro plătit pentru chitara lui Kurt Cobain recent, aflați că se plătește mai mult… pentru whiskey. O sticlă de whisky scoțian îmbuteliat în 1986 a fost vândută la licitație contra sumei de 2.5 milioane de euro. Ce o face specială aflați mai jos.

Sticla respectivă face parte din colecția Macallan Adami 1926, care include un total de 40 de sticle, îmbuteliate în 1986. Asta după ce băutura a stat 60 de ani în butoaie. Etichetele a 12 dintre aceste sticle, inclusiv cea pentru care s-a plătit atât de mult au create de către pictorul italian Valerio Adami.

Sticla vândută recent a fost recondiționată de distilerie înainte de licitație, fiind înlocuit dopul de plută al sticlei și aplicat clei la colțurile etichetei. Un cumpărător anonim a făcu achzițiia în cadrul celebrei licitații Sotheby’s din Londra.

Ce gust are o astfel de băutură?

Șeful casei de licitații, pe secțiunea băuturi a gustat puțin și afirmă că e un gust bogat, cu multe fructe uscate și foarte multe arome, mult lemn. Dintre cle 12 sticle de Macallan Adami 1926 nu e clar câte mai există. Una a fost distrusă la cutremurul din Japonia în 2011 și una a fost deschisă și băută.