Nespresso ajunge artă, cu o expoziţie de capsule reciclate la Art Safari

0
249

Atunci când creativitatea întâlneşte pasiunea pentru cafea ia naştere… o operta de artă. Nespresso expune la Art Safari în aceste zile o geantă cu capsule reciclate, semnată de către artistul Ionuţ Marin.

Nespresso completează expoziţia de genţi celebre „Bags: Inside Out” de la Art Safari dezvăluind o creaţie unică, semnată de către artistul Ionuţ Marin. E vorba despre o geantă pentru care a folosit capsule Nespresso reciclate. Ideea este de a promova sustenabilitatea, asigurând circularitatea capsulelor şi oferindu-le o nouă viaţă. Creaţia poartă numele de RE-THINK. RE-USE. RE-LOVE şi poate fi admirată alături de alte 300 de poşete iconice până pe 14 ianuarie în cadrul expoziţiei Art Safari.

Designul acestei genţi încorporează elegant circularitatea capsulelor Nespresso şi le reinventează sub forma unei creaţii originale, care îmbină tendinţele moderne cu grijă faţă de natură. Fiecare capsulă folosită pentru a crea piesa de artă a fost o cafea cândva, un zâmbet de dimineaţă, o experienţă specială.

Expoziţia „Bags: Inside Out” include cele mai faimoase genţi din lume şi include creaţii Hermes, Dior, Fendi sau Louis Vuitton. Sunt aproximativ 300 de poşete din secolul al XVI-lea şi până acum. Ionuţ Marin este specialist în prelucrarea artistică a metalului, combinând într-un mod artistic pielea şi metalul în creaţii purtabile. Geanta este un exemplu creativ din strategia de circularitate a companiei, iar Nespresso introducea în România în premieră în 2018 propria infrastructura de colectare şi reciclare a capsulelor de cafea utilizate, reciclând în totalitate capsulele de cafea comercializate.

În 2022 compania lansat în România şi proiectul RELOVE prin care recondiţiona espressoare. Până acum 300 şi-au găsit un nou proprietar.