Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine debutează pe 23 noiembrie la Romexpo

0
1149

Dacă nu vă simţiţi pregătiţi psihic pentru Crăciun, puteţi încă să participaţi la evenimente tomnatice, precum Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine. Acestea debutează pe 23 noiembrie la Romexpo şi tine până pe 25 noiembrie.

Goodwine este un târg de vinuri, la care se vor aduna toţi producătorii, importatorii şi distribuitorii de vin din România, dar nu numai aceştia, ci şi cei internaţionali. Pe lângă crame, vor mai participa şi viticultori, furnizori şi reprezentanţi ai industriei horeca. Cu această ocazie am aflat şi că alegerea lunii noiembrie pentru eveniment nu este o coincidenţă, pentru că Noiembrie ar mai fi cunoscut şi ca „Vinar”.

Aceasta ar fi luna în care se fierbe mustul şi se transformă în vin, conform tradiţiilor. Viticultura este un segment important în România, pentru că se numără printre puţinele care chiar au absorbit 100% din fondurile europene. Aţi remarcat probabil că am acoperit în ultimul an o sumedenie de evenimente internaţionale, de la care România s-a întors cu medalii pentru vinuri locale.

La GoodWine participă peste 100 de crame şi vor fi peste 1000 de vinuri de degustat. Pe 23 noiembrie, adică mâine are loc şi un simpozion începând cu ora 10:00, acolo unde vor fi prezentate noutăţi din domeniu. Preţul unui bilet este de 50 de lei pe zi, iar la secţiunea VIP ajunge la 100 de lei pe zi. Printre brandurile mari care au confirmat prezenţa se numără Cotnari, Purcari, Zetea, Liliac, Novak, Habla, Crama Oprişor, Gogu Winery, Cramele Recaş, Domeniile Urlaţi, Silvania şi Avincis.

Detalii extra găsiţi aici.