Cursa aeriană pentru pasionaţii de vin se pregăteşte să decoleze; Invivo Air are susţinerea unor staruri

0
504

Se discută mult pe tema servirii de băuturi alcoolice în timpul zborului cu avionul şi unele voci afirmă că ele nu ar trebui să fie în meniu. Pe de altă parte, în Noua Zeelandă se pregăteşte de debut o cursă aeriană specială pentru pasionaţii de vin, Invivo Air.

Iniţiativa vine de la un producător de vinuri neo zeelandez, care porneşte o rută de zbor între Auckland şi Queenstown, promiţând „business class în fiecare pahar”. Cofondatorii Tim Lightbourne şi Robin Cameron au închiriat un avion Saab de 34 de locuri pentru călătoria inaugurală a Invivo Air. Zborul durează 2 ore, dar experienţa va ţine 24 de ore, incluzând şi o vizită la podgoria Invivo Central Otago şi o şedere la The Hilton Queenstown.

Se vor servi vinurile cele mai apreciate ale cramei la bordul avionului, dar şi băuturi non alcoolice. Cei doi fondatori au pus la punct acest tip de cursă aeriană pentru a sărbători deschiderea graniţelor Noii Zeelande şi pentru a promova turismul în această ţară superbă. În plus cei doi vor să susţină şi HoReCa în ţara de baştină, grav afectată de pandemie.

Jumătate dintre locurile primei curse sunt dedicate de altfel celor din industria ospitalităţii. Invivo a fost fondată în 2008 şi produce vinuri în Noua Zeelandă, dar lucrează şi cu alţi cultivatori de pe tot globul, inclusiv cu cei din regiunea Veneto, patria Prosecco-ului din Italia. Printre acţionarii şi colaboratorii Invivo se numără actriţă Sarah Jessica Parker din „Sex and the City”, dar şi prezentatorul TV britanic Graham Norton.

Organizatorii au oferit indicii că unul dintre ei ar putea fi prezent la bordul avionului dedicat iubitorilor de vin în următorul an. Detalii despre zboruri aveti aici.

Sursa foto