Aplicaţia Foodpanda se va închide şi se mută pe Glovo

0
971

Scriam la un moment cu privire la faptul că Glovo a preluat Foodpanda, iar decizia afectează inclusiv ramurile companiilor de la noi. Ei bine azi aflăm că aplicaţia Foodpanda se va închide în curând şi vom găsi funcţiile, restaurantele şi beneficiile sale în Glovo.

Odată cu această mutare veţi găsi mai multe restaurante în Glovo, dar şi livrări de la supermarket. Veţi putea şi trimite pachete cuiva din oraş, iar la categoria Orice veţi putea comanda cadouri last minute, flori, produse farmaceutice, cărţi şi multe altele. Trebuie spus că în decembrie 2021 Glovo primea aprobarea din partea Consiliului Concurenţei din România pentru a achiziţiona Foodpanda.

Tranzacţia face parte dintr-o serie de achiziţii separate, iar Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrări din lume cumpăra ramurile Foodpanda din Europa Centrală şi de Est. În mai 2021 Glovo anunţa achiziţionarea Foodpanda în România şi Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia. Cumpăra şi Donesi în Serbia şi Pauza în Croaţia. Valoarea totală a tranzacţiilor atinge 170 de milioane de euro.

Tranzacţia din România s-a finalizat pe 10 decembrie 2021, Glovoappro SRL preluând Foodpanda Ro SRL. În România Foodpanda a integrat şi serviciul hipMenu, un startup de livrări din Cluj, cumpărat de Delivery Hero din august 2018. Glovo este un marketplace care le permite utilizatorilor să comande, trimită şi să primească bunuri. În 2018 ajungea în România, iar în 2020 înregistra venituri de 171.9 milioane de lei.