De Dragobete avem Târgul Plăcintelor Iubăreţe în Parcul IOR

0
1414

Un nou eveniment marca Autentic Events a fost anunţat pentru această săptămână, iar el va sta sub semnul sărbătorii Dragobetelui. Se desfăşoară în Parcul IOR, în zona Biserica de lemn Maramureşeană şi este cunoscut drept Târgul Plăcintelor Iubăreţe.

Avem de-a face cu un show culinar cu plăcinte cu surprize, mai precis mesaje de dragoste pentru toţi îndrăgostiţii prezenţi. Târgul debutează joi, 23 februarie şi ţine până duminică, 26 februarie. Marchează ultimul weekend din februarie, înaintea întâmpinării primăverii, dar şi sărbătoarea iubirii autentice româneşti, Dragobetele. Ce veţi putea găsi la târg? Inimioare de cozonac, poale-n în brâu în formă de inimă, inimioare mici şi mari, plăcinte poale-n brâu pregătite pe loc, după reţete tradiţionale, sau moderne.

Va exista şi o paradă a plăcintelor iubăreţe, care include poale-n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, plăcinte boiereşti, plăcinte ardeleneşti. Mă intrigă faptul că ni se promit şi plăcinte dulci şi sărate cu „mirodenii afrodisiace”. Nu vor lipsi cheesecake-urile, prăjituri cu fructe în formă de inimă, turtă dulce pentru cei mici, langoşi, clătite şi gogoşi, toate cu ciocolată şi fructe.

Vor fi şi dulceţuri şi gemuri proaspete, cu ingrediente 100% naturale. Nu e totul doar despre plăcinte, va fi şi… mâncare: tocăniţe la ceaun, pomana porcului, pastramă, cotlete, cârnaţi de casă, friptura la garniţa, mititei.