Auchan renunță oficial la casele de marcat cu casieri! Clienții își pot scana singuri produsele și să achite în regim self check-out

0
1522

O veste importantă vine astăzi din partea Auchan România. Se pare că marele lanț de magazine a luat decizia de a renunța complet la casele de marcat cu casieri. În schimb, clienții vor putea folosi casele self service pentru a-și scana singuri produsele. Aceste aparate pot fi folosite ulterior pentru a achita bunurile cash sau card. Detalii avem mai jos.

Auchan a început remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui sistem 100% self check-out pentru clienți ca parte a proceselor de nodernizare și digitalizare. Datorită noului sistem de case, clienții beneficiază de timp redus de așteptare la casele de marcat, toate acestea fiind permanent deschise. Angajații din zona caselor de marcat evoluează spre o nouă meserie, cea de consilier. Noul lor rol este acela de a acorda consultanță și suport clienților.

Această soluție propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivte atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături voluminoase. Astfel, va fi evitată formarea cozilor și timpul de așteptare de la case va fi redus. În funcție de dimensiunea magazinului, vor fi amplasate între 16 și 60 de case rapide self check-out care vor funcționa permanent în fiecare unitate din România.

Casele self check-out sunt intuitve, ușor de utilizat, iar întregul proces de scanare a cumpăraturilor poate fi realizat în mod individual de către client sau cu ajutorul consilierilor de la case. După scanarea produselor clienții achită cumpărăturile prin orice modalitate de plată: numerar, card bancar, bonuri de masă digitalizate. Totodată, noul sistem de case permite scanarea facilă și a cardului de fidelitate MyCLUB Auchan.

Gabriela Gealapu, Manager Național Case, a declarat:

„Proiectul de modernizare a caselor de marcat este natural în contextul social aflat în continuă schimbare și reprezintă răspunsul nostru la nevoile clienților și angajaților, dar și un nou pas în transformarea digitală a companiei noastre. Ascultând nevoile clienților și angajaților, am reușit să implementăm o soluție care asigură modernitate, păstrând parcursul asistat de către colegii noștri, și care contribuie la dezvoltarea profesională a acestora”

În prezent, 12 dintre magazinele Auchan din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara, sunt deja echipate cu noul sistem de case. Până în 2025 acesta va fi disponibil în toate unitățile rețelei.