Degustăm cu Denis 🐔 Chicken Tenders de la McDonald’s 😛 EP #7

0
192

Nu știu câți dintre voi își trăgeau părintele de mânecă când trecea pe lângă Mc, dar eu o făceam! Nu mai mâncasem de ceva timp la Mc și am aflat din câteva surse că au lansat un meniu nou, Supreme chicken tender care constă în trei bucăți din piept de pui (marca Transavia) învelite într-o crustă din pesmet cu fulgi de ardei iute, cartofi și un tip de băutură la alegere. Rămâne să vizionați clipul și să vedeți ce părere am avut despre acest preparat!

Am fost în punctul zero al Timișoarei pentru o degustare la McDonald’s, pentru o pauză de la fine dining şi de la dietă. E vorba despre un meniu Supreme Chicken Tenders, un piept de pui în crusta de pesmet. Puiul e furnizat de un producător local, de Transavia. Aflaţi şi că 40% dintre materia primă de la McDonald’s vine de la furnizori locali.

Supreme Chicken Tenders

Chiar îţi dă senzaţia că aceste tenders sunt făcute în casă, par a fi cam cel mai sănătos meniu de la McDonald’s până una alta. Culoarea e ce trebuie şi textura la fel. Pieptul de pui e fraged şi crusta nu e nici prea groasă, nici prea subţire. Se văd şi ceva condimente deasupra, poate semințe (fulgi de ardei iute de fapt)?

Trebuie neapărat să mâncaţi astfel de Tenders calde, altfel îşi pierd savoarea. Gustul e potrivit: sare, piper, carne fragedă de pui, gătită exact cum trebuie, ca acasă. E genul de mâncare care se poate da celui mic sau sexului frumos, pentru acele momente când ieşi la Mec şi nu ştii “ce să mănânci”. Cele 3 bucăţi de pui nu sunt chiar săţioase dacă eşti de talie mai mare, dar ajută şi cartofii de la McDonald’s, care în continuare nu pot fi egalaţi de cei de la KFC sau Burger King.

Sunt exact cât trebuie de crocanţi şi săraţi şi nu sunt exagerat de uleioşi. Al doilea Tender a dezvăluit şi secretul acelor punctuleţe de la exterior şi anume fulgi de ardei iute, care la gust nu prea se simt. Asta înseamnă că din cauza prăjirii se pierde din aroma, din iuţime. Într-un fel e mai bine pentru cei mici, care pot savura preparatul fără arsurile picanteriei.

Pe acest meniu am dat 19.99 lei, meniul mediu.

Profiterol şi suc

Aş vrea să remarc şi că McDonald’s a scăpat de plastic pentru paie şi linguriţe, deci big like. Profiterolul este umplut cu cremă de ciocolată şi cu nişte fulgi deasupra, tot de ciocolată. Surprinzător, chiar e un deşert OK. Cremă de vanilie nu e aşa interesantă, dar cea de ciocolată e faină. Gogoşica, choux-ul este însiropat cum trebuie aş spune. O reuşită pentru McCafe-ul local şi nu simt că ar abuza de zahăr.

E bunicel, dar nu are ceva memorabil, să te dea pe spate. Peste aşteptări totuşi şi peste cofetăriile de cartier. Am ales suc de portocale, pentru că am preferat o alternativă mai sănătoasă pentru Coca-Cola şi Fanta. Nu e chiar fresh de portocale, e mai aproape de un Granini aş zice.

Note:

  • Chicken Tenders: 9
  • Profiterol: 8

COMENZI ➡️ (Glovo, Tazz, Foodpanda, Takeaway)
MAPS ➡️ https://www.google.com/maps/search/McDonald’s
ADRESĂ ➡️ https://www.google.com/search?q=McDonald%27s
SITE ➡️ https://mcdonalds.ro/
FACEBOOK ➡️ https://www.facebook.com/McDonalds.ro/
TELEFON ➡️ 021-9551