Degustăm HomeStyle Crispy Chicken, noile sandvişuri de la McDonald’s: crustă versus pui, abordare neinspirată

0
1504

În luna ianuarie am descoperit pe PRO TV serialul Profu’, care are replicile binişor scrise şi m-a surprins plăcut cu câteva episoade. Protagonistul este jucat de Andi Vasluianu, pe care l-am văzut şi într-o reclamă nouă, care m-a intrigat. El şi Chef Foa mâncau pui, sandvişuri cu pui chiar, într-o bucătărie. Arătau al naibii de gustos şi băieţii păreau să se simtă bine. Era vorba de McDonald’s şi noile sandvişuri HomeStyle Crispy Chicken, în variantele Filet Deluxe şi Filet Supreme. Bătălia pe piaţa sandvişurilor cu pui prăjit e aprigă, pentru că şi KFC face asta de ani buni şi Burger King a încercat-o în ultima vreme.

Am comandat ambele sandvişuri noi prin Foodpanda şi cum a fost experienţa aflaţi mai jos.

Livrare

Am comandat prin Foodpanda şi a ajuns mâncarea destul de rapid, în vreo 20-30 de minute. Am un McDonald’s lângă mine (cam 400 de metri) şi era şi după-amiază, o perioadă uşoară. Atenţie la taxa de livrare, 5.99 lei. Eu fiind învăţat cu Bolt Food şi livrări gratuite, m-am simţit cumva extra taxat. O perioadă am crezut că McDonald’s operează propriul serviciu, după model KFC Delivery. Am apreciat la Foodpanda că a urcat curierul imediat la etaj şi nu am stat pe telefon să ne căutăm în faţa blocului. În fine trecem peste şi hai să vedem cum stăm la look şi gust.

Look

Sandvişul Filet Supreme e relativ apropiat de ce vedem în posterele oficiale, poate doar puţin mai ofilit. Carnea mi se pare în cantitate mai mică şi parcă mai închisă la culoare, mai arsă decât în poză, iar legumele sunt puţin cam ofilite. Chifla e ce trebuie. Fulgii de brânză sunt bucăţele de caşcaval stil Hochland. Sosul Caesar e discret strecurat printre frunzele de salată de sus.

Cât despre celălalt sandviş, Filet Deluxe are o chiflă arătoasă, pufoasă, îmi aduce puţin cu cea de la Hard Rock Cafe. Este o chiflă brioşată şi sar în ochi imediat frunzele de valeriană şi faptul că avem mai mult pui aici. Baconul e şl prezent, o feliuţă şi caşcaval parcă mai generos, pardon cheddar. Mult mai puţin sos aici, acel McBacon. Carnea e foarte arătoasă în secţiune pe ambele sandvişuri, dar crusta e pur şi simplu prea groasă, închisă la culoare, zgrunţuroasa.

Gust

Dacă e să aleg dintre cele două clar prefer Filet Deluxe. La el predomină gustul de bacon, de afumătură, de barbecue chiar. Caşcavalul este unul de calitate, chifla e gustoasă, dulce, moale şi carnea de pui e de calitate. Parcă domina prea mult gustul de bacon, acoperind şi eclipsând gustul de pui. Mi-ar fi plăcut mai sus sos McBacon sus, poate şi roşie sau tot ceva acid. Valeriana nu mi se pare că adăugă nimic, mai degrabă era nişte rucola şi nişte roşii cherry, dacă mă întrebaţi pe mine.

Filet Supreme are „chifteaua” de pui mai mică decât în poze, dar şi roşii generoase şi multă salată. Sosul Caesar e cam apos şi nu e chiar pregnant ca gust. Sincer la acest sandviş domină gustul seminţelor de susan de la chiflă şi zgrunţurii săraţi ai crustei puiului. De fapt ambele sandvişuri sunt foarte sărate şi am simţit nevoia să beau lichide multe ore după consumarea lor.

Mult prea puţin caşcaval pe „podeaua” sandvişului şi fără gust. E păcat de toată crusta asta care strică ecuaţia, pentru că o să o sa spun clar: carnea puiului e fragedă, e de calitate, piept pur, fără zgârciuri. O să râdeţi dar feliile de roşie sunt generoase aici şi se pupă bine cu această combinaţie de ingrediente.

Din nou o sugestie: în locul sosului Caesar cel apos şi presărat pe salată şi nu pe carne (o greşeală zic eu), nu strica un sos pe bază de muştar, poate honey mustard. Am mâncat acum câţiva ani la McDonald’s un sandviş care combina carnea de pui, muştarul, brânza şi roşia atât de bine încât am mâncat câteva săptămâni numai această combinaţie făcută de mine acasă. Chifla cu susan îmi dă sentimente mixte, mai ales ca om cu dinţii rari, care îşi scoate susanul de acolo cu aţa dentară.

Concluzie

Cred că McDonald’s nu a nimerit-o de data asta. Un sandviş nou trebuie să fie memorabil şi dincolo de o reclamă haioasă. În special sosul trebuie să facă diferenţa, dar şi măcar un ingredient inedit, care să te facă să te scarpini pe cap şi să zici: „uite la asta nu m-am gândit”. Puiul tăiat în secţiune arată bine, e fraged, e de calitate, e pui real, cum se laudă şi concurenţa. Problema e că e acoperit de o crustă zgrunţuroasă groasă şi foarte sărată.

Sandvişul cu bacon are gust prea pregnant de afumătură, iar valeriana nu are nici un rol. Chifla pufoasă brioche o apreciez totuşi. Are şi prea puţin sos. Celălalt sandviş cu sos Caesar apos stropit peste verdeţuri iar nu e OK, nu are personalitate şi o aromă aparte. La el doar roşia e în regulă, brânza e mult prea puţină.

Sandvişurile Clubhouse parcă le-au ieşit mai bine, chit că nu eram mare fan al cantităţii de hrean de acolo. 21 de lei poate fi considerat multicel ca preţ şi la meniu te îndrepţi spre 30 de lei deja. 30/32 lei poate însemna la Bolt Food în perioada reducerilor de 40% doi burgeri cu vită de calitate, două porţii generoase de chiftele de la Balls să zicem, poate chiar 2 sushi rolls la Sushi Master.

De unde comand: