Coca-Cola va comercializa începând din această vară băuturi răcoritoare în sticle din hârtie

0
1679
Coca-Cola

Nici bine nu am aflat faptul că cei de la Coca-Cola vor lansa un nou ambalaj/mărime de sticlă pentru băuturile răcoritoare din portofoliu, că apare o nouă veste online. Compania tocmai ce a anunțat startul unui proiect ce implică testarea unui ambalaj sustenabil.

Este vorba despre o sticlă din hârtie pe care Coca-Cola o va pune în vânzare începând din această vară. Procesul de comercializare va fi desfășurat exclusiv online. Aflăm că se lucrează aici alături de startup-ul danez The Paper Bottle Company. Țelul suprem este acela de a aduce pe piață sticle care pot fi reciclate la fel de ușor precum hârtia.

Un asemenea ambalaj ar reduce poluarea și contribui la un proces de reciclare ideal pe măsură ce și publicul face încet-încet trecerea la produse eco-friendly. Coca-Cola speră ca la un moment dat sticla obișnuită din plastic să fie înlocuită cu ambalaje ecologice. Aflăm că cei de la Coca-Cola vor lansa 2000 de sticle din hârtie pentru băutura răcoritoare AdeZ. Aceasta va fi comercializată online în Ungaria prin intermediul site-ului web kifli.hu.

Mai aflăm că firma The Paper Bottle Company au dezvoltat tehnologia din spatele acesteui ambalaj. Alternativa pentru plastic implică un material bio și bariera externă ca din carton realizată dintr-o sursă de lemn sustenabilă. Sticla include o „căptușeală” din plastic, cât și  capac din plastic reciclabil. Coke spune că exteriorul din hârtie este menit să reziste contactului cu oxigenul, CO2, dar și cu lichide.

Acest test pilot de lansare a băuturii răcoritoare într-un ambalaj din hârtie va permite celor de la Coca-Cola să vadă cum rezistă sticlele în lumea reală și care va fi răspunsul publicului. Coke nu este singura companie cu asemenea planuri, anterior descoperind faptul că  Johnnie Walker pregătește sticle din hârtie în care își va îmbutelia whisky-ul începând din 2021.