În noaptea de Sfântul Andrei, 30 noiembrie, când creşte grâul şi vin vampirii, am dat o tură pe la Taco Bell, cel nou din Mega Mall. Ştiam că se va deschide de ceva vreme, pentru că puseseră bannerul lângă Pep & Pepper şi Pizza Hut de minim o lună. Inaugurarea a avut ceva fast, e drept nu ca la locaţia din Băneasa Shopping City, dar a fost ceva fast. Hai să vedem dacă a meritat agitaţia.

Un DJ şi un MacBook se ocupau de antrenul muzical, cu muzică de acum 10 ani şi mixuri house fără suflet. 2005 a sunat, îşi vrea muzica veche înapoi! Dincolo de DJ-ul obosit mă aştepta o coadă împărţită în 2 segmente de populaţie: tineri hip şi cool, liceenii din generaţia Mac şi KFC convertiţi la Sfântul Taco, sau familii cu copii. Taco Bell din Mega Mall e un restaurant mititel aş zice, cu puţine locuri la interior şi zero la exterior, cel puţin la deschidere.

Servirea

În principiu undeva la 40 de persoane, hai 50 pot sta înăuntru să mănânce pe scaune. Coada era măricică, dar lucrurile se mişcau rapid, probabil datorită sistemului eficient. Angajaţii de la casă ştiau exact cum să îţi răspundă, îţi completau propoziţiile dacă ţi se împleticea limba la preparate şi dura cam 30-40 secunde să comanzi. După ce comandai şi plăteai primeai paharele goale pe care ţi le umpleai cu suc şi o jucărie rotundă care începea să se aprindă şi să vibreze când îţi era gata comanda.

Băutura

Recunosc că sunt străin de conceptul free refill, pe care nu l-am mai văzut în România. Evident era abuzat la acest Taco Bell, de un nene cu 5 copii, care îi tot trimitea pe rând şi pesemne umplea o cisternă invizibilă cu Coca Cola pe undeva pe după plantele artificiale. Sper că ăia mici nu s-au dus la film după, pentru că mersul lor la baie s-ar fi lăsat cu show în sală.

Refill-ul se face pe bază de touchscreen şi acel „soda fountain” are un ecran ce trebuie ţinut apăsat pentru a curge apa cu zahăr aferentă. Glumesc, e o Cola şi un Sprite standard, la fel de diluate ca la KFC şi McDonald’s dacă vreţi o paralelă. Parcă am văzut pe cineva luându-şi şi gheaţă.

Ambianţa

Locul e decorat ca un american diner clasic, cu lămpi mari şi cilindrice, tapet cu motiv de cărămizi şi logo-uri Taco Bell şi „Live Mas” bine iluminate. Asemenea celor de la Subway mizează pe transparenţă şi au geamuri mari şi transparente spre bucătărie, aşa încât vezi absolut toate preparatele şi modul cum sunt ele gatite. Grosul scaunelor e reprezentat de cele înalte şi rotunde de bar, pe care stai (incomod), mănânci şi pleci. Canapele? Nu prea!

Ca o menţiune secundară nenea care mi-a servit comanda era super vesel şi nu doar cu mine, ci cu toată lumea. Live Mas indeed!

Mâncarea

Şi iată-ne ajunşi şi la mâncare. După ce m-am învârtit în tot food court-ul Mega Mall vreo 20 de minute, plin de nervi am găsit o jumătate de masă liberă de oameni şi plină de Happy Meal-uri. Mi-am zis în sinea mea „măcar ăştia mici nu au cum să facă hepatită, că sunt mici, nu au umblat în zone murdare”. Apoi mi-am amintit de bolile copilăriei, dar tot am cules Happy Meal-uri de pe masă cu membrele superioare.

Făcând prostia de a lua la pachet burrito-ul nu am avut tavă, aşa că am folosit punga de carton Live Mas drept suport pentru un picnic ad hoc. Zis şi făcut, eram cu burrito-ul desfăcut şi gata să mi se ancoreze între măsele şi canini. Am luat un Cheesy Bacon Fries Burrito, meniu la 22.5 lei cu cartofi la pachet şi suc. Am avut de ales între carne de pui, porc şi vită (am ales pui) şi de ales între cartofi şi nachos.

Prima impresie? Burrito era mare cât o shaorma mică de la Dristor, iar cartofii erau puţini şi scurţi, poate vreo 15 în pliculeţul lor. Plini de paprika, până la refuz. Burritto-ul a fost OK, parcă o idee cam uscat, dar după câteva muşcături am ajuns şi la sos, care mi-a lăsat impresia unui combo de cheese banal, care nu m-a transportat chiar în Mexic, ci mai degrabă a fost sosul incert generic pe care îl mănânci la fast food, clar cu usturoi şi clar cu ceva nacho cheese. Nu prea am simţit baconul, poate doar o vagă afumătură.

Sincer nu am fost încântat de supradoza de cartofi, pentru că am avut cartofi şi în lipie, dar şi în pliculeţul separat. Măcar lipia era aproape de nivelul celei legendare de la La Tortilla şi avea grosimea ideală: nici prea subţire să îţi cadă umplutură, nici prea groasă să mănânci coca.

Comeseanul meu a avut o Quesadilla, meniu la 20.5 lei. Avea avantajul că era mai zemoasă, având un mix de 3 brânze inclus. De fapt erau vreo 3-4 mini quesadillla incluse aici, ceea ce nu e rău. Gustul nu a fost deloc rău, potentat de acele brânze, dar după cum se vede şi în poze a fost cam mult ulei inclus. Carnea de pui era destul de fină şi o parte din mine a regretat că nu am cerut ceva mai picat, ci doar „puţin picant”.

Am trecut pe lângă cineva care ceruse nişte tacos babani cu carnea tocată de vită la vedere şi trebuie să recunosc că arată bine. Aş concluziona că am degustat o quesadilla generică, dar cu brânză bună şi prea mult ulei şi un burrito plin de cartofi şi cu prea puţin sos. Rămân cu gândul la lipie şi cu cartofii cu paprika care îmi tot venea înapoi pe gât.

Concluzii

Când mă gândesc la mâncare mexicană mă gândesc la picanterie, la fasole săltăreaţă, la jalapenos, carne tocată, tacos şi burrito. Vreau sombrero, vreau mariachi, mustăţi, Speedy Gonzalez şi El Chapo. În schimb am primit o shaorma cu nişte brânză, câţiva cartofi paprikaţi şi o quesadilla generica. Am plecat mai înfometat de la Mega Mall decât venisem şi cu anxietatea căutării de loc unde să savurez mâncarea. Taco Bell Mega Mall are nevoie urgentă de extra scaune, dar măcar servirea e impecabilă.

Atenţie şi la oamenii care fentează refill-ul.

Preţuri şi localizare:

  • Cheesy Bacon Fries Burrito meniu (suc şi cartofi incluşi): 22.5 lei
  • Quesadilla meniu (suc şi cartofi incluşi): 20.5 lei

Taco Bell se află în Mega Mall, pe Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5, etajul 2, la food court, între Pizza Hut şi Pep & Pepper. E deschis între 10:00 şi ora 22:00. Mai există un Taco Bell şi la Băneasa Shopping City.