Denis Ţîmbălaru de la Chefi la Cuțite a gătit pentru Degustăm.ro folosind cuțitele KUTT: somon cu salată de crudități și piept de rață cu piure de sfeclă

1
1078

În cazul în care nu ați aflat încă, Degustăm.ro are acum și un canal de YouTube la care vă invităm să vă abonați pentru a descoperi rețete delicioase, noutăți din lumea culinară și multe altele. Un prim material pe care l-am produs în bucătăria Degustăm l-a avut în rol principal pe Denis Țîmbălăru de la Chefi la Cuțite care a gătit pentru noi o serie de preparate simplu și rapid cu ajutorul cuțitelor în format japonez de la Kutt.ro care în această perioadă se bucură de o extra reducere de 50% odată cu utilizarea codului DEGUSTAM50 în secțiunea de comandă.

Denis a folosit la prepararea acestore rețete cuțitul Akira Santoku, un model cu lamă de 7 inch care vine la pachet cu un dispozitiv de protecție a degetelor. Are o lamă de calitate superioară fabricată din oțel inoxidabil. Acesta este ideal pentru feliere, tăiere și mărunțire cu precizie deosebită și confort superior. De asemenea, a fost utilizat și cuțitul bucătarului Hikari Chef. Acesta are o lamă de 8 inch din oțel inoxidabil și mâner din lemn laminat. Iată ce ne-a gătit Denis!

Somon cu salată de crudități

Primul preparat pe care Denis l-a gătit a fost un starter și anume „Somon cu salată de crudități” și este mai simplu de făcut decât ai crede. Ai nevoie în primul rând de o bucată de somon pe care va trebui să îl ții la marinat cu zeamă de lămâie, zeamă de portocale, sare și piper, timp de 2 ore înainte de a-l găti. Dacă ai un pește mai mare, nu vei avea nevoie de tot, astfel că poți folosi doar jumătate după cum s-a optat și în cazul de față.

KUTT

Cu ajutorul cuțitului KUTT vei realiza câteva crestături fine pe zona exterioară a bucății de somon, după care o pui la prăjit într-o cantitate mică de ulei. Vei întoarce somonul treptat. Iar ulterior vei adăuga puțină zeamă de lămâie direct dintr-o lămâie stoarsă după cum a procedat și Chef Denis. Odată peștele gătit, Denis s-a ocupat de plating și așa cum spuneam și mai sus, de o salată de crudități.

KUTT

A folosit cuțitul Santoku pe care l-a ales special pentru tocat de legume. Vedem în materialul video cât de ușor și rapid se pot tăia legume precum zucchini, morcovi sau ardei gras. Odată tăiate și feliate toate legumele s-a folosit un dressing de muștar (cu miere, zeamă de lămâie, sare și piper). Acesta este foarte simplu de făcut și de-a dreptul delicios. Pasul final a fost cel de plating/decorare a farfuriei și rezultatul îl vedeți mai sus.

Piept de rață cu piure de sfeclă

Trecem la main course. Așa cum vă informam încă din introducere, Denis a gătit pentru Degustăm un „Piept de rață cu piure de sfeclă„. Pentru acest preparat ai nevoie de un piept de rață mediu și de cuțitul bucătarului KUTT Hikari Chef. Acesta te va ajuta să realizezi crestături fine ale pielii pieptului de rață. Totul cu atenție și fără a trece de zona de piele. Ulterior va trebui să realizezi aceleași crestături și invers pe suprafața de piele a ingredientului cheie, adică pieptul de rață.

kutt

Un detaliu important de care trebui să ții cont atunci când gătești rață, este să o pui în tigaia rece pentru ca întreaga grăsime să iasă din piele. Ulterior a urmat condimentarea cu sare și piper. Cât timp pieptul de rață se gătea, Denis s-a ocupat de plating. A ales un piure de sfeclă roșie pe care l-a întins pe farfurie. A fost adăugat și sparanghel, iar deasupra un sos de mango. Odată pieptul de rață gătit, important să-l lasați să se „odihnească” pentru măcar 10 minute.

KUTT

Apoi după această pauza carnea a fost tăiată într-o clipită cu ajutorul cuțitului KUTT și a urmat asamblare finală a plating-ului. Peste carne fiind pus și un sos de afine. Rețeta este după cum puteți vedea, simplu și rapid de realizat. De mare ajutor au fost aici cuțitele de la KUTT.ro. Denis a folosit atât modelul Akira Santoku, cât și cuțitul bucătarului Hikari Chef, unelte care nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău de chef amator sau profesionist.

50% reducere la cuțitele KUTT

Până pe data de 31 mai vei putea utiliza codul special de la Degustăm.ro și anume „DEGUSTAM50” pe KUTT.ro pentru a obține o reducere de 50% la toate cuțitele din ofertă, dar și la șorțuri, tocătoare. Modelul Akira Santoku scade astfel de la 299.90 lei la doar 149.5 lei, iar cuțitul bucătarului Hikari Chef scade de la 199.90 lei la doar 99.5 lei. Oferta completă îți stă la dispoziție aici!