Donald Trump primeşte oaspeţii de la Casa Albă cu McDonald’s şi pizza

0
1994

În ultimele 24 de ore au ajuns virale pe Internet fotografiile cu Donald Trump cu munţi de mâncare fast food în faţa sa. Preşedintele SUA a comandat burgeri, pizza şi nuggets pentru a întâmpina oaspeţii de la Casa Albă, în acest caz jucători ai echipei de fotbal american Clemson Tigers.

Prin aceasta mutare de imagine, oficialul de la Casa Alba a vrut să scoată în evidenţă constrângerile blocării guvernamentele, care are loc în SUA de câteva săptămâni. Clemson Tigers sunt campioni în liga naţională a facultăţilor din State şi au vizitat Casa Albă pentru a fi felicitaţi de preşedinte. Oaspeţii au fost primiţi cu Big Mac-uri, cartofi prăjiţi, McNuggets, pizza, dar erau şi câteva salate pitite pe masă.

Preşedintele s-a lăudat că a plătit din buzunarul propriu pentru „festin”. Printre brandurile prezente pe masă se numărau McDonald’s, Wendy’s, Burger King şi Domino’s. Personalul din bucătăriile guvernamentale este în concediu fără plată în această perioadă, de aici şi ideea dezmăţului cu fast food. Ştiam deja că mâncarea preferată a lui Trump este fast food-ul, iar acesta nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru KFC şi McDonald’s.

Mai în glumă mai în serios Trump declarase şi că a fost la un pas să o pună pe prima doamnă şi pe soţia vicepreşedintelui să facă salate. În jur de 300 de hamburgeri au fost livraţi la evenimentul din Camera de Est, plus McNuggets. De la McDonald’s au fost comandate sandvişuri Big Mac, Quarter Pounder, plus multe sute de sosuri şi cartofi prăjiţi serviţi în găletuşe şi nu cartoanele de la Mc clasice.

Trump a tot insistat pe ideea de „mâncare americană”, pur americană şi care place tuturor. Cei de la USA Today au făcut un calcul cât l-a costat pe Trump „dineul” şi au ajuns la suma de 861 dolari. Cei de la New York Post au ajuns la 2911 dolari, incluzând şi cartofii şi pizza. Blocajul (shutdown) de la Casa Albă durează de 24 de zile şi este cel mai lung din istoria americană. Are în centru printre altele planul lui Trump de a construi zidul la graniţa cu Mexicul.