Dubai Food Festival debutează în februarie, va atrage zeci de mii de turişti în Dubai

2
1192

Dubai este una dintre destinaţiile preferate ale românilor cu dare de mână şi nu numai. Lumea vizitează acea zonă din Orientul Mijlociu pentru arhitectura sa deosebită, pentru luxul special şi opulenţă, dar şi pentru mâncărurile speciale. Reunind preparate de pe tot globul, există şi un târg local numit Dubai Food Festival 2018. Ce presupune şi când are loc aflaţi mai jos.

Dubai Food Festival este o sărbătoare a gastronomiei organizată anual în Dubai, reunind tot ce are legătură cu preparatele culinare savuroase. Se desfăşoară între 22 februarie şi 10 martie, cu participarea celor mai celebre restaurante din Emirate şi nu numai. În cadrul festivalului se afla şi Dubai Restaurant Week, care va reuni restaurantele din Dubai, etalându-şi preparatele sub forma unor mese cu 3 meniuri, pregătite special pentru eveniment.

Totul se desfăşoară pe Sunset Beach, plaja din spatele lui Sunset Mall. Vor fi prezente food trucks şi street food, dar şi restaurante exclusiviste. Au loc concerte, activităţi pentru cei care vin cu familia şi chiar cursuri de fitness, pentru a compensa caloriile consumate. Aceasta este a cincea ediţie Dubai Food Festival şi turiştii şi vizitatorii au la dispoziţie abonamente speciale, cu oferte şi promoţii în întregul oraş pe parcursul evenimentului.

Preţurile sună fantastic, aproape ireal, mai ales pentru Dubai. Un dirham este echivalent cu 1 leu, iar multe preparate costă în jur de 10 dirham sau sub. O ciocolată caldă costă 2.50 dirham, un ceai de şofran, mentă şi marsala 5 dirham, iar deserturile sofisticate ajung la 7 dirham. Pe lângă evenimentele culinare au loc şi unele artistice, precum Festivalul Zmeielor, astfel ca pe 9 şi 10 martie cerul va fi acoperit de zmeie foarte colorate.

Va exista şi un concurs cu premii pentru cele mai bune restaurante locale. Rezervările de meniuri se fac aici.