România va participa la Expoziţia Internaţională Săptămâna Verde de la Berlin, cu preparate tradiţionale expuse la stand

0
1228

Pe 19 ianuarie ia startul ediţia 83 a expoziţiei internaţionale Săptămâna Verde de la Berlin, care are Bulgaria ca ţară parteneră, iar România se numără printre expozanţi. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la noi va avea un stand la acest eveniment, prezentând produsele noastre tradiţionale.

Vizitatorii vor putea degusta produse româneşti celebre în toată lumea, precum magiunul de prune Topoloveni din judeţul Argeş, salamul de Sibiu provenit de la cei 6 membri ai Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu. Aceştia provin din judeţele Bacău, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti. Tot pe listă se află şi Novac-ul afumat din Tara Bârsei, judeţul Braşov.

Şi telemeaua de Ibăneşti va fi la loc de cinste la Berlin, prezentată de membrii Asociaţiei pentru promovarea produselor tradiţionale de pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş. Toate acestea sunt produse româneşti înregistrate cu Indicaţie Geografică Protejată, dar există la stand şi produse în curs de certificare şi acreditare. Îşi aşteaptă unda verde de la experţi Scrumbia de Dunăre afumată, cârnaţii de Pleşcoi şi Caşcavalul de Săveni.

Telemeaua de Sibiu, Virsli de Hunedoara şi Brânza de Vaideeni încheie plutonul produselor a căror documentaţie este în curs de finalizare. Nu este uitată nici Salata cu icre de ştiucă din Tulcea. Contează foarte mult şi prezentarea, astfel că brânza de burduf în coajă de brad şi în membrana naturală va face o impresie deosebită.

Vizitatorii vor stinge toate aceste preparate cu palincă, ţuică de Argeş, vin alb şi roşu. O premieră pentru standul nostru este prezentarea unor sucuri din gama produselor montane, sucuri naturale din mere KOP, de pere KOP, sfecla roşie KOP şi multe altele. Târgul are loc până pe 21 ianuarie.