RO-WINE 2022 debutează mâine, pe 21 mai la Fratelli în Bucureşti: târg de vin cu 600 de etichete

0
1165

Mâine este momentul zero al anului pentru iubitorii de vin din România, deoarece debutează RO-WINE 2022, festival internaţional de vin, care are loc în Bucureşti. Se desfăşoară la clubul Fratelli pe 21 şi 22 mai şi avem de-a face cu ediţia sa de primăvară.

Aproximativ 600 de etichete de vinuri vă aşteaptă acolo, provenite de la un mare număr de producători locali şi internaţionali. La ediţia din 2022 participă 117 producători de vin din România, SUA, Franţa, Italia, Argentina şi Noua Zeelandă. Veţi găsi acolo spumante premium din Champagne, bere craft şi cafea de specialitate. La festival se va afla şi un spaţiu special dedicat vinurilor din Republica Moldova, dar şi o secţiune specială de vinuri bio din Italia.

Evident o degustare de vin se face cu brânzeturi şi mezeluri selecte, cu nuci şi brânză cu mucegai, plus salamuri învechite şi aromate. Sunt şi produse de patiserie cu inspiraţie franceză şi o varietate de produse de panificaţie. De această dată RO-WINE şi-a extins spaţiul de desfăşurare, găzduind mai multe săli de degustare, dar şi lounge-uri pentru relaxare şi socializarea vizitatorilor şi partenerilor.

Există şi masterclass-uri la care puteţi participa şi prezentări susţinute de oenologi şi somelieri reputaţi. Accestul pentru din piaţa vinului şi HoReCa este gratuit, dacă s-au înregistrat pe romanianwinefestival.com.

Pentru publicul larg biletele se găsesc pe bilete.ro Un abonament pe 2 zile este 140 de lei, iar un bilet pe o zi 80 de lei. În acest weekend are loc şi lansarea vinului oficial NASTY by Ilie Năstase. Mai multe detalii veţi afla pe pagina oficială a evenimentului.