Experţii Starbucks au decis: iată băuturile preferate de toamnă ale unor barista din România

1
2510

Starbucks România prezintă o serie de băuturi preferate ale unor barista din cafenelele din toată ţara. Fiecare dintre cei chestionaţi a răspuns cu tipul preferat de latte, macchiato şi altele de gen, dar şi cu sugestii de personalizare în funcţie de gusturi.

Pumpkin Spice Latte, specialitatea care a ajuns atât de populară că are un segment în emisiunea lui John Oliver de pe HBO a fost numită cel mai des de către barista. Fie că e cald sau rece afară, această aromă este disponibilă, atât ca latte când e frig sau frappuccino când e cald. Are aromă de dovleac şi condimente precum scorţişoară, cuişoare şi ghimbir, dar şi frişcă cremoasă şi condimente de plăcintă de dovleac.

Băutura are o poveste specială în spate, pornind la drum ca o provocare între angajaţii Starbucks din Seattle. Ca opţiune de personalizare avem sugestia lui Adrian, barista la Starbucks Calea Victoriei, care sugerează adăugarea unui extra shot de espresso pentru un boost de energie.

O altă sugestie este Caramel Macchiato, o combinaţie dintre espresso din cafea arabica, cu sirop cu aromă de vanilie şi cu lapte, peste care la final vine caramelul. Răzvan, campionul barista Starbucks România 2018 sugerează şi ceva diferit: lapte de cocos în locul laptelui normal adăugat la această băutură. Sau un strop de sirop de zmeură.

O ultimă recomandare este Iced Americano, care include shoturi de espresso, acoperite cu apă, pentru a produce un strat uşor de cremă, iar rezultatul se toarnă peste cuburi de gheaţă. Rezultă o băutură aromată, consistentă şi densă. Cristina, barista din Starbucks Braşov recomandă adăugarea de shot-uri de ristretto în loc de espresso, dar şi sirop de ciocolată şi lapte de migdale pentru o aromă mai puternică.