Răzvan Ungureanu câştigă campionatul de barista Starbucks România 2018

1
1669

După ce v-am povestit despre campionate şi competiţii culinare, cu chefi care luptau pentru trofee râvnite, ne întoarcem privirea şi spre jobul cool de barista. Starbucks, cel mai celebru lanţ de cafenele din lume a organizat în această săptămână în România campionatul de barista Starbucks România 2018. Marele câştigător se numeşte Răzvan Ungureanu.

Finala a avut loc pe parcursul a 4 ore la o reprezentanţă Starbucks Reserve din Bucureşti, cu 6 concurenţi pentru marele trofeu. 6 artişti ai cafelei din toată ţara s-au întrecut pentru râvnitul premiu Starbucks. Cei care termină cursurile de formare şi învaţă toate secretele cafelei devin Cofee Masters, îmbrăcând apoi celebrul sorţ negru. Trebuie să ai şi aptitudini de interacţiune umană pentru această poziţie de barista la Starbucks.

Cât despre finală, ea a inclus 4 probe, care au testat îndemnarea şi tehnica de preparare a unei cafele. Proba Latte Art a fost pe bază de desen în cappuccino cu spumă fină de lapte. A fost şi o provocare Signature Drink, în cadrul căreia participanţii au creat propria reţetă de băutură pe bază de cafea, folosind ingredientele puse la dispoziţie de juriu.

Apoi a venit Coffee Tasting, când cei 6 barista au realizat o degustare profesională a unei cafele la alegere, detaliind procesul de preparare şi alegere a cafelei, mirosurile şi gustul. Proba finală a fost cea de Personal Q&A, un soi de quiz sau concurs de cultură generală legat de cafea evident. Aici a fost testată şi abilitatea de interacţiune cu clienţii. Din ce văd tânărul a câştigat un trofeu şi o excursie la Amsterdam în octombrie.

De vreme ce există şi o competiţie globală Starbucks, posibil ca Răzvan să ne reprezinte acolo.