Festivalul Alimentului 2022 are loc pe 27 mai la USAMV Cluj

0
687

Dacă e să dau cuiva vreodată un sfat, e ca să îşi procure legumele, fructele şi…. serviciile veterinare de la Universităţile de Ştiinţe Agricole. USAMV Bucureşti e un exemplu şi USAMV Cluj e altul, iar aceasta din urmă Universitate organizează mâine, pe 27 mai un târg al alimentului, ediţia 2022.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca tine vineri, pe 27 mai un târg special (Festivalul Alimentului 2022), care va include produse inedite. Nu neapărat că sunt naturale, bio, ecologice, ci mai degrabă prin ineditul lor. Veţi găsi acolo bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană, dar şi true bio. Îngheţata cu probiotice e un alt exemplu. Unele soiuri de produse de aici fac parte din lucrările de licenţă ale studenţilor de la Facultatea de Ştiinţă şi Tehnologia Alimentelor.

Peste 50 de lucrări de licenţă ale studenţilor de la facultate vor fi expuse. Ele se remarcă prin inovaţie şi cât de gustoase sunt, prin arome neaşteptate. În total sunt 54 de produe, împărţite în 7 categorii, care vor fi jurizate de reprezentanţii a 18 firme din domeniu. Totul începe la ora 10:00, iar timp de o oră are loc concursul, jurizarea. Ulterior sunt prezentate produsele spre public şi mass media şi vedem şi ceremonia de premiere.

Vizitatorii pot gusta din produse şi să afle ce efecte benefice aduc ele sănătăţii. Cel mai bine sună Sweet Stout, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, alături de ForrestPaste, o alternativă la pate. Va fi ciocolată vegană cu plante medicinale şi biotrufe pentru diabetici, o băutură fermentată cu suc de struguri şi ghinda, iarut cu păpădie şi pulbere de banane.

Sursa foto