Cea de-a treia casă Ronald McDonald din România este inaugurată în Iași și va găzdui peste 1000 de părinți anual

0
242
Ronald McDonald

Un comunicat de presă ne aduce astăzi la cunoștiință faptul că Fundația pentru Copii Ronald McDonald tocmai ce a inaugurat a 3-a Casă Ronald McDonald din România. Aceasta este localizată în Iași și reprezintă primul proiect de acest fel din zona Moldovei.

Avem de-a face cu o inițiativă prin care familiile sunt sprijinite în cele mai dificile momente. Casa va găzdui anual peste 1000 de părinți din regiune. Părinți ai căror copii sunt spitalizați pentru tratamente medicale de durată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Ronald McDonald

Iată ce a declarat Amalia Năstase, președintele Consiliului Director al Fundației pentru Copii Ronald McDonald:

Deschiderea celei de-a treia case la Iași este un moment important pentru noi. pentru că în acest fel reușim să ținem împreună și familiile din regiunea Moldovei, în clipe de grea încercare. Nu vreau să îmi imaginez ce poate fi în sufletul părinților, dar și al copiilor lor, când sunt separați din cauza bolii. Noua Casă Ronald McDonald va oferi nopți de cazare gratuite părinților, dar și un loc în care aceștia să găsească o oază de normalitate în momente dificile.

Această casă va fi dată în folosință în a doua parte a lunii iunie. Este prevăzută cu 19 camere, bucătărie, living și un loc comun de joacă pentru copii. Există și spații de socializare, conectare și susținere reciprocă. Familiile găzduite vor beneficia și de consiliere psihologică. În casă se pot odihni și găti pentru ei și cei dragi. Anual fundația va oferi gratuit, peste 5000 de nopți de cazare. Cât și 10000 de mese calde și 800 de pachete cu produse de primă necesitate.

Proiectul de față a fost realizat cu sprijinul unei comunități de peste 90 de parteneri și sponsori care susțin misiunea Fundației pentru Copii Ronald McDonald.  Vă reamintesc faptul că primele Case Ronald McDonald din România au fost deschise în 2003. Acestea sunt localizate în București, iar din 2008 există și o Casă în Timișoara.