Festivalul de Florii cu Peşte şi Scrumbii vă aşteaptă în Parcul IOR

0
740

Floriile se apropie şi sărbătoarea va fi însoţită şi de un festival culinar special în Parcul IOR. Se numeşte Festivalul de Florii cu Peşte şi Scrumbii şi are loc între 7 şi 9 aprilie, lângă biserica de lemn maramureşeană.

Organizatorii, cei de la Autentic Events au pregătit reţete delicioase pe bază de peşte. Se lasă cu o adevarată cherhana pescărească în sectorul 3 al Capitalei. Sunt pe listă bunătăţi precum icre de crap, borş de peşte, scrumbii afumate, păstrăv afumat în cetină, zacuscă cu peşte, fructe de mare. Zeci de sortimente de peşte au fost de asemenea pregătite, iar cantităţile de peşte sunt impresionante.

Iată ce fel de peşti vă aşteaptă: ştiuca, macro, păstrăv, scrumbie, hering, păstrăv, dorada, biban, crap novac, crap de Dunăre, somn, biban roşu, nisetru, somon, zargan. Vor fi şi scoici şi fructe de mare. Scrumbia va fi totuşi vedeta festivalului, pregătită pe grătar, plită, în saramura, afumată sau marinată. Saramura de crap, storceagul pescăresc, păstrăvul şi crapul la proţap sunt şi ele în meniu. Veţi savura vinegreta din păstrăv, mititei sau chiftele de peşte, sărmăluţe pescăreşti, ba chiar şi plăcinte cu peşte. Se fac şi chiftele din hamsii şi scoici, iar apropo de hamsii, le veţi putea consuma cu mudjei şi mămăligă.

Sunt pe listă şi creveţi, calamari şi zacuscă de peşte. Cei care nu ţin pot, au parte de mititei, cârnăcior şi costiţe, dar şi frigărui şi cotlete, plus brânzeturi de toate felurile. Va fi şi un concurs din campania Iarmarocul cu noroc, iar cine face o achiziţie intra automat în tragerea la sorţi, cu câştigător desemnat duminică.