Viralul zilei: Liviu Dragnea s-a apucat de gătit (Bucătăria de acasă)

0
1049

Clipul viral halucinant al zilei este un… cooking show online cu… Liviu Dragnea. Se numeşte „Bucătăria de Acasă cu Liviu Dragnea” şi în nici 24 de ore a strâns 200.000 de vizualizări şi peste 2300 de comentarii.

Majoritatea comentariilor de pe YouTube sunt unele ironice sau amuzante, aşa cum era de aşteptat. Sunt şanse mari să vedem clipul în Trending în curând. Nu vă aşteptaţi la un preparat prea complex în primul episod: teci de fasole galbenă crocante şi aromate, umplute cu legume şi carne de vită. Aş putea lista ingredientele, ceea ce o să şi fac mai jos, dar trebuie să fac musai o constatare: acesta este oficial cel mai ciudat editat clip culinar pe care l-am văzut vreodată.

Jump cut-urile deranjează privirea şi se vede că sunt făcute pentru ca gazda să nu pară că vorbeşte aşa rar. Ele sunt şi bruşte şi menite să facă totul mai dinamic, dar în schimb provoacă o sacadare. Ce vrea Liviu Dragnea să facă acum? Cam ce a făcut Martha Stewart, care a făcut închisoare în 2004 şi a devenit super gazda de show-uri culinare după. A reuşit chiar să aibă un cooking show cu Snoop Dogg, ceea ce nu e uşor. Are şi multe cărţi de gătit. Vorbesc de Martha, evident.

Evident nu văd o traiectorie similară pentru Dragnea, care are conform actorului Mihai Bendeac „carisma unei noptiere”. Iar lăsând la o parte orice ură sau apreciere a personajului, indiferent ce preferinţe ai, reţeta e mult prea banală pentru a merita atenţie. Şi iată şi ingredientele, dacă ţineţi musai:

– Fasole galbenă teci—-450 g
⁃ Roșii în bulion —-350 g
⁃ O ceapă albă medie
⁃ Un morcov
⁃ 1/2 ardei gras
⁃ 1/2 ardei kapia
⁃ 3-4 castraveciori acri mici
⁃ 1-2 căţei de usturoi
⁃ O legătură mărar
⁃ O legătură pătrunjel
⁃ Sare( neiodată),piper boabe,cimbru- după gustul fiecăruia
⁃ 2-frunze de dafin
⁃ 1/2 pahar vin alb

Iar dacă vreţi să râdeţi puţin, aveţi la dispoziţie comentariile şi meme-urile de pe Internet. Dacă se ţine de treabă fostul politician, aşteptam reţete mai complexe. Tot ce pot aprecia aici e interesul pentru ingrediente sănătoase şi bio.