Festivalul de vin de la Selgros Bacău aduce specialităţi de calitate şi gastronomie românească

0
1300

Complexul Comercial Selgros din Bacău organizează pe parcursul acestui weekend un festival al vinului, care implică şi elemente de gastronomie românească. Este a treia ediţie a Festivalului de Vin din localitate, care implică 30 de crame şi distribuitori de vin.

Fie că e vorba despre vin alb sau roşu, rose, vin dulce sau sec, toate specialităţile au putut fi degustate la Selgros. Prezentatorii sunt actorul Marius Florea Vizante şi bucătarul Selgros Daniel Eremia în vreme ce somelierul Sergiu Nedelea va prezenta publicului sortimentele de vin. Există şi un colţ special VIP, cu vinuri şi brânzeturi de mare clasă, cu selecţia realizată de chef Victor Melian şi Nico Lontras.

În această seară la ora 19:00 are loc un eveniment în cadrul festivalului la restaurantul Diferit din Bacău. Acolo veţi putea degusta vinuri Individo, Chateau Vartely, Dac şi Taraboste de la Produse Moldoveneşti. Duminică, 12 august, între orele 12:00 şi 14:00 Chef Nico Lontras va găti câteva dintre preparatele sale cele mai apreciate.

Nico Lontras a gătit la cele mai respectate restaurante din Irlanda, Estonia şi Norvegia, bazându-se pe preparate din carne de raţă sau cerb. A şi inventat chiar o reţetă de deşert cu mămăligă fiartă în lapte, cu cafea, servită cu căpşuni umplute cu brânză de vaci.

Sursa foto