Festivalul Deliciilor Turceşti a debutat azi la Timişoara şi ţine tot weekend-ul

0
1074

Dacă nu aveaţi încă programul făcut pentru acest weekend, avem o recomandare pentru voi. A debutat astăzi la Timişoara Festivalul Deliciilor Turceşti, care ţine de pe 25 până pe 27 iunie, inclusiv. Are loc la Centrul Regional de Afaceri, vis a vis de hotel Boavista. Avem detalii mai jos.

Acest eveniment continuă tradiţia popularelor degustări pe bază de preparate mediteraneene, tot mai apreciate în România în ultimii ani. De această dată vedeta va fi Maraş Dondurma, o îngheţată turcească. Se lasă şi cu fructe de mare şi cu preparate că la Istanbul. Veţi savura baklavale cu sirop din lapte, unice în România, cu fistic, nucă, migdale, caimac, ciocolată, vişine şi multe altele. Peste 50 de sortimente de rahat turcesc se vor găsi la standuri, dar şi preparate precum Su boregi, Gozleme, Su Baklava, Kunefe şi Katmer.

Pe lângă acestea veţi putea încerca şi cumpăra zeci de preparate pe bază de fistic, caimac, migdale, nucă, şofran, rodie şi multe altele. Toate se vor servi alături de celebra cafea turcească la nisip Kumda Turk Kahvesi. Pentru cei intrigaţi de îngheţată Maraş Dondurma, aceasta este o îngheţată turcească de mastic. Dondurma include de obicei ingrediente precum smântână, frişcă, salep, mastic şi zahăr. Provine din regiunea Maraş şi are două atribute speciale: rezista la topire şi are o textură mai dură decât îngheţată clasică. Totul se obţine prin agentul de ingrossare salep, o faină fabricată din rădăcina orhideei mov aflată la început de viaţă, alături de mastic, o răşină care îi conferă o gumozitate aparte.

Programul zilnic al evenimentului este între 11:00 şi 21:00. Detalii aici.