Festivalul Dulciurilor ţine tot weekendul la Brăila; Iată ce bunătăţi vă aşteaptă

0
1634

Dacă în aceste zile puteţi merge la Galaţi pentru a savura preparate de la Street Food Festival, pentru desert puteţi da o fugă la Brăila. Acolo are loc Festivalul Dulciurilor. Se desfăşoară între 13 şi 16 septembrie pe Strada Mihai Eminescu şi e pe bază de prăjituri, fagure de miere şi alte răsfăţuri.

Totul ţine până mâine, duminică seara când are loc un concert rock. Strada Mihai Eminescu, fosta Regală are o sumedenie de căsuţe unde se află expozanţi ce prezintă dulciuri pe bază de zahăr sau îndulcitori. Este prima ediţie a Festivalului Dulciurilor organizată de Primăria Brăila. Veţi putea degusta acolo kurtocs kolacs, îngheţată, miere, fagure de miere, produse apicole de tot soiul, ciocolată de casă şi plăcinte cu mere.

Comercianţii au venit din toate zonele ţării, aşa că puteţi încerca şi găluşti cu prune, plăcinte poale-n brâu şi cozonaci pufoşi. Programul este de la ora 10:00 la ora 22:00 în fiecare zi, iar accesul este gratuit. Cum acest eveniment este adresat mai degrabă celor mici, nu e de mirare că se lasă cu spectacole de teatru, ateliere de creaţie, dar şi defilări ale unor personaje costumate ca în animaţii, piese de teatru sau poveşti.

Teatrul Cărăbuş a susţinut chiar ieri un spectacol, iar seara au loc defilări de personaje de poveste. Duminică totul se încheie cu un spectacol al trupei Pontice, cu muzică medievală de la ora 20:30, urmat de formaţia Over & Band de la 21:30. Aceştia vor cânta muzica rock. Cine se simte însetat după atâtea dulciuri are la dispoziţie limonadă fresh, suc natural cu miere Dulcofruct şi multe altele.

Există şi o tombolă cu premii ce constă în produse apicole. Nu uitaţi şi de clătite şi faguri naturali!

Sursa foto