Festivalul Papricaşului de la Buziaş a început: concurs de pregătit papricaş + omletă gigant

0
2393

Anul trecut pe vremea asta se lăsa cu o giga omletă şi un super papricaş la Buziaş. Iată că se repetă evenimentul, Festivalul Papricaşului şi Vinului de la Buziaş începând pe 12 octombrie şi continuând şi pe 13. Se lasă cu concurs de pregătit papricaş şi o uriaşă omletă din 1000 de ouă.

Bucătarul Sebastian Paul din Timişoara a pregătit în prima zi a evenimentului cea mai mare „găigană” din vestul ţării, urmând isprava de anul trecut, când a fost făcută o omletă din 1001 ouă. Acum s-ar fi depăşit recordul, din ce am înţeles. Preţul va fi modic, iar din banii strânşi va fi ajutată o familie sărmană. În plus, omleta a fost servită în farfurii comestibile din tărâţe presate, pentru a nu polua natura.

Între timp s-au încins ceaunele pentru confruntarea de mâine. Festivalul a ajuns la ediţia 11 în orasul-staţiune Buziaş, care a primit un documentar foarte frumos de la Mobilissimo, pe care îl admiraţi mai jos. Şi pentru că e şi festival de vin, veţi putea degusta vinurile de pe Dealul Silagiului. Cei mici au surrpize pregătite, iar două hoteluri cu 3 şi 4 stele îşi aşteaptă muşteriii ce nu sunt din zonă.

Mâine, pe 13 octombrie este programat şi un concert al lui Aurel Tămaş, care va dura 90 de minute. Totul se petrece în Parcul Central din Buziaş, dinspre Baia I. Ce ne interesează pe noi cel mai mult? Faptul că mâine la ora 9 dimineaţa încep să se încingă ceaunele şi începe pregătirea de bunătăţi, în special papricaş. De la ora 13:00 vor începe degustările pentru a desemna bucătarul câştigător.

Pe scenă mai urcă şi Carmen Biruescu, Maria Milu Sorescu, Dumitru Stoicanescu, Cornelia Lupulescu, Oana Stanca şi Sergiu Lazăr.

Sursa foto