Festivalul Papricaşului de la Buziaş include o omletă uriaşă de 2 metri

1
1969

Iubitori de papricaş şi gulaş? Papricaşul are propriul său festival, nu ştiu dacă ştiaţi lucrul acesta. Se numeşte Festivalul Papricaşului de la Buziaş şi se desfăşoară începând cu 13 octombrie în Parcul Central din Buziaş.

Vedeta evenimentului este o omletă uriaşă gătită într-o tigaie de 2 metri. Aceasta este a zecea ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului de la Buziaş, care se întinde pe zilele de 13 şi 14 octombrie. Vizitatorii vor fi aşteptaţi de Sebastian Paul şi Uica Mihai, plus încă 5 bucătari, care vor găti uriaşa omletă din 1001 de ouă. Aceasta va fi împărţită gratuit participanţilor.

Omleta va fi gătită într-o tigaie uriaşă cu un diametru de 2 metri. Partenerul oficial al acestei iniţiative este Avia Agrobanat, care va pune la dispoziţie 3 tipuri de ouă: ouă gălbenuş, ouă albuş şi ouă melanj. Vor fi folosite ouă fără coajă, iar cei de la Avia au şi o maşină specială de separat ouă, fiind primii care au adus tehhnologia în România. Duminică are loc o sesiune specială de gătit, marca Bucătăria lui Paul.

Invitaţii vor fi aşteptaţi de 4 ceaune cu papricaşul gătit în „ceaunul de aur”. Sebastian Paul este cunoscut pentru proiectul „Bucătăria lui Paul” din Timişoara, acolo unde organizează sesiuni de live cooking alături de public. Nu lipsesc nici artiştii de la Festival, iar sâmbătă vor urca pe scenă Vest Phoenix Cover, Phaser, Ştefan şi Ana Maria Colombar, Aleksandar Aca Ilic şi Biljana Jevtic. Pe 14 octombrie va avea loc degustarea, jurizarea şi desemnarea câştigătorului concursului de papricaş.

Sursa foto