Festivalul Păstrăvului începe pe 20 iulie la Romuli, include show culinar cu 7 chefi

0
561

Vara e sezonul ideal pentru a mânca fructe de mare, pește și alte răsfățuri ale râurilor și mării. Cu această ocazie aflăm că Festivalul Păstrăvului, ediția a doua va începe pe 20 iulie la Romuli și include câteva vedete ale lumii culinare.

Chef Nina Rus este amfitrion al evenimentului ajuns la ediția a doua și care se va desfășura pe 20 și 21 iulie la Păstrăvăria Rin din localitatea Romuli. Totul începe la oră 12:00 în ambele zile, iar cei 7 chefi prezenți vor găti pentru oaspeți. Printre chefi se numără Mircea Toderaș, Ionuț Mangu, Clyde Nemeș, Florin Vechiu, Vasile Hotca și Mihaela Ulman.

În meniu se află păstrăv umplut la grătar, balmoș, tochitură, dar și scoici și hamsii. Va fi și tigaie picantă și toți peștii sunt din păstrăvăria aferentă. Atenție, vorbim aici despre festivalul de la Romuli și nu cel din Ciocănești, Bucovina din august.

Păstrăvăria Rin dispune de o sală de incubație și 15 bazine, iar locația este alimentată cu apă pură din răul Sălăuța. Are o capacitate anuală de producție de 15-20 de tone de păstrăv, iar clienții pot cumpăra atât păstrăv afumat, cât și icre. Tipurile de păstrăvi oferiți aici includ păstrăvul curcubeu, fântânel și cel indigen.