Festivalul Tocăniţei începe pe 20 iulie, cu ceaune încinse şi multe bunătăţi

0
1342

Festivalul Tocăniţei ajunge la a şaptea ediţie în acest an şi debutează pe 20 iulie, sâmbătă la Dumbrăviţa. Ceaunele se vor încinge de la ora 15:00, iar bucatele vor fi jurizate şi degustate de către public spre seară.

Vor participa numeroase echipe de bucătari din judeţul Timiş, dar şi din Ungaria şi Serbia, urmând a pregăti tocăniţe la ceaun. Cei interesaţi să participe se mai pot înscrie doar azi, la registratura Primăriei Dumbrăviţa. Marea atracţie a evenimentului este cu siguranţă marele ceaun de 1000 de litri.

În acesta se va pregăti o tocăniţă specială, iar toţi cei care vin la eveniment o vor putea degusta în mod gratuit. Apropo, intrarea la eveniment este liberă. Aşteptaţi-vă să gustaţi bogracs, gulaş şi multe alte preparate culinare de gen. Sunt aşteptaţi bucătari amatori, dar şi profesionişti, care vin cu reţete proprii sau unele ce datează de sute de ani…

În anii trecuţi au fost şi numere artistice ale formaţiei maghiare Akacfa, deci e posibil să mai vedem şi dansuri, muzica populară şi uşoară. Acum un an peste 2000 de oaspeţi au participat la festival, iar în 2019 numărul ar putea creşte.

35 de ceaune erau puse pe foc în 2017 şi în 2019 numărul ar fi semnificativ mai mare. Cei înscrişi la competiţie au parte de un cort, o masă, două bănci, lemne pentru foc şi focar pentru ceaun.

Sursa foto