Festivalul Turcesc 2019 a debutat în Parcul Herăstrău; Iată programul şi ce puteţi degusta

0
5532

Continuă opririle Festivalului Turcesc 2019 prin ţară şi după incursiuni la Iaşi şi Timişoara, acum evenimentul a ajuns şi în Bucureşti. Se desfăşoară în Capitală între 8 şi 11 august, în Parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle şi avem detalii mai jos.

Intrarea este liberă, iar evenimentul are loc zilnic, între orele 10:00 şi 22:00. Vor fi evenimente de dans (dansul dervişului), fanfară otomană, dar şi muzică turcească live. Printre preparatele pe care le veţi putea degusta se numără şuberec, lahmacun, gozleme, limonadă turcească şi evident cafeaua turcească la nisip. Nu lipsesc nici kebapul sau baclavalele, iar pentru a vă răcori există şi un stand cu îngheţată.

Dar lista de preparate nu se opreşte aici şi amintim şi de sutlac, kunefe, supă de linte, kofte, cotlete de miel, salată de ceapă şi ayranul de casă. Evenimentul este menit să promoveze cultura turcă şi să întărească relaţia româno-turcă. Se merge pe ideea de ospitalitate turcească, arta veche, dar şi obiceiuri şi tradiţii turceşti, cu accent pe artă gastronomică.

Evenimentul a fost cunoscut o perioadă şi ca Anatolian Food Fest, care a ajuns inclusiv în Parcul IOR din Bucureşti. Vă recomand să încercaţi o combinaţie la care probabil că nu v-aţi gândit: baclava împreună cu îngheţată de căpşuni sau fistic. Cu puţin noroc ajungem acolo, degustăm şi vă spunem cum a fost.