Impossible Burger este disponibil la restaurantele Burger King… dar nu e complet vegetarian sau vegan

3
4765

Începând de azi Burger King a adus celebrul Impossible Burger sub forma lui Impossible Whopper în restaurantele sale. E vorba despre un hamburger cu chiftea nu din carne, ci din proteină vegetală. Au apărut totuşi voci care contestă apartenenţa preparatului la zona de vegan sau vegetarian. Aflaţi de ce în articol.

În primul rând, acest final de săptămână marchează sosirea în mainstream a lui Impossible Burger, care a trecut printr-o fază de trial până acum. În plus Burger King şi partenerii săi din zona de livrare de mâncare promit să livreze burgerii fără taxe de livrare. Firma de livrări Doodarsh va oferi „Impossible Taste Test”, care include un Impossible Whopper şi un burger din carne, un Whopper la doar 7 dolari.

Ideea este de a decide dacă îţi place mai mult burgerul din carne sau cel vegetal. Au fost create deja tool-uri şi hărţi care arată în timp real disponibilitatea lui Impossible Burger în SUA, cu restaurantele care au stocuri indicate fanilor pe hartă. Cât despre controversa legată de veganismul sau vegetarianismul produsului, se pare că mulţi vegani refuză să mănânce la fast food-uri de acest tip.

Asta pentru că produsele sunt gătite în aceleaşi cuptoare cu preparate din carne. Impossible Whopper este gătit în acelaşi cuptor ca şi cel pentru carnea de vită sau pui, de aici şi controversa. Clienţii pot totuşi cere un cuptor separat. Orice fast food cu o bucătărie deschisă are aceeaşi problemă din ce am înţeles. În plus, burgerii aceştia deseori vin şi cu brânză sau maioneza, deci e greu să fii 100% vegan în condiţiile astea.

Burger King are totuşi ca motto „Have it your way” şi poate modifica în orice fel doreşti reţeta.