Festivalul Vinului începe pe 2 noiembrie la Arad

0
1440

Iubitorii de licori bahice sunt aşteptaţi la Arad între 2 şi 4 noiembrie la Festivalul Vinului. Evenimentul se desfăşoară în parcul de la Pădurice şi el ţine 3 zile, începând cu vinerea viitoare. Sunt aşteptaţi producători locali, dar şi muzicieni.

Totul începe vineri, iar la ora 18:00 urcă pe scenă ansamblul Fantasia, Fanfara Transilvania, cu 13 membri. Pe lista de artişti se află şi Fanfara Shukar din Zece Prăjini, care a fost invitat muzical şi anul trecut la Festivalul Vinului. Seara se încheie cu reprezentaţia celor de la White Mahala, trupă din Bucureşti.

Sâmbătă şi duminică vor cânta Ellie White, ansambluri folclorice locale şi mulţi muzicieni apreciaţi din Sibiu, Maramureş, Hunedoara sau Banat. Pe lista de producători de vinuri care au confirmat participarea se numără Elite Wine din Şiria, dar şi Enoris din Arad, plus Cramele Miniş. Timişul este reprezentat de faimoasele Crame Recaş, iar din Bihor vin vinurile de la Cramele Diosig.

Participanţii vor putea degusta şi cumpăra vinuri albe, roşii, must, servite evident cu brânzeturi, nuci, mezeluri fine. Produse tradiţionale din judeţul Arad vor fi de asemenea la standuri. Veţi găsi un cort în Parcul Pădurice unde au loc degustările şi prezentările acestor produse, în compania unor somelieri. Nu uitaţi între timp că mâine începe Festivalul Vinului şi la Timişoara în Piaţa Victoriei.