Gabriel Liiceanu deschide La Petite Bouffe – cafenea, patiserie şi librărie cochetă în Cotroceni

0
6875

Conceptul de librărie/cafenea/patiserie nu a mai fost exploatat cum trebuie cred că de la deschiderea lui Cărtureşti Carusel încoace. Avem Cafe Verona, dar alte locuri de gen sunt prea puţine în Bucureşti. Gabriel Liiceanu a deschis un astfel de local în această săptămână, sub numele de La Petite Bouffe. Unde se află şi ce are special aflaţi mai jos.

Librăriile Humanitas se află în spatele acestui proiect împreună cu Gabriel Liiceanu. E vorba despre o brutărie-patiserie artizanală fuzionată cu o librărie. E un local perfect de brunch, de cocktailuri cu fetele, citind pasaje de Garcia Marquez sau pregătind o lucrare de licenţă. Patiseria are 40 de metri pătraţi şi se află la parterul unei vile interbelice (Strada Doctor Louis Pasteur, nr 38).

Are şi terasă la exterior, în grădina din faţă, iar în meniu găsim cafea, bere artizanală, prăjituri, gustări. Trebuie spus că produsele de brutărie şi patiserie sunt aduse de la cuptoarele Rue du Pain, cu care are contract această cafenea. Există şi un mic gift shop cu tematică japoneză sub tutela magazinului Takumi. Pentru cei intrigaţi de numele franţuzesc, „La Petite Bouffe” înseamnă „La Pisica Ghiftuită”.

Un aspect inedit este faptul că în fiecare zi clienţii vor primi „Povestea Zilei”, un pliant cu o poveste deosebită, care ar trebui să le stimuleze pofta de a citi. Există şi o zonă de carte pentru cei mici. Luna viitoare se va inaugura şi subsolul de 30 de metri pătraţi al magazinului, care va deveni salon literar. Pont: dacă vrei să scoţi o fată la o primă întâlnire dai lovitura cu acest loc.

Sursa foto