Degustăm burgeri şi vită Angus la Papa Mitch Texas BBQ Pit: The Good, the Bad and the Ugly

0
2137
nfd

Atunci când am auzit că s-a deschis un local cu specific american în Sibiu, am zis că e musai să degustăm burgerii de la ei. Mai ales că Papa Mitch Texas BBQ Pit arată ca un OZN şi are postere cu celebrităţi americane şi un decor de diner american tipic. Nu chiar ca în Twin Peaks, dar bun de un film de Tarantino. Ferestrele mari sunt evident un plus şi pentru a face degustarea am mers fain frumos la ieşirea din Sibiu spre Şelimbăr.

Restaurantul se află înainte de intersecţia drumului naţional cu strada Doamna Stanca. Mitch Lotrean şi soţia sa Camelia Lotrean au pus bazele acestui business, inspirat de cultura şi gastronomia din SUA. Dar hai să vedem care a fost experienţa noastră acolo.

Ambianţa:

Ambianţa este plăcută, deschisă, cu multă lumină şi spaţiu îngrijit. Pe puţinii pereţi din locaţie vedem simboluri ale West-ului cum ar fi actori (John Wayne) sau ”the american great horned cow”, o specie de vacă cu coarne extra large. Băncile sunt în stil american, plasate în rând cu câte 4 locuri şi cu perne roşii, care se îmbină excelent cu ambianţa.

Barul e doldora de băuturi alcoolice, iar ca fresh-uri preparate la faţa locului avem unele de portocale şi lămâie. Am apreciat şi ventilatorul din centrul tavanului ”so american”. Trebuie totuşi spus că geamurile mari oferă o privelişte nu tocmai plăcută, către un sens giratoriu foarte aglomerat.

Servirea:

Vreau să vă spun din start că eu consider că personalul ar fi trebuit să fie selectat în aşa fel încât să reprezinte dinamismul West-ului. Aici din contră am întâlnit chelneri de vârsta a 3-a, care uită de la masă la bar comanda. Spre exemplu am cerut Pepsi fără lămâie şi am primit cu lămâie. Apoi am cerut 2 burgeri Angus, unul cu carne bine făcută, iar unul medium rare.

Când a venit la masă şi ne-a servit, chelnerul ne-a întrebat cine ce a comandat şi ne-a dat fix invers hamburgerul. La început a părut şi puţin iritat că nu am comandat imediat şi a venit să ne întrebe dacă poate lua comanda sau mai aşteaptă. Poate suntem noi chiţibuşari, poate suntem învăţaţi altfel, nu ştiu…

Tot personalul pe care am putut să îl văd era over 55 iar chelnerul era peste 60. E frumos că sunt angajate şi persoane în vârstă, nu zic nu, dar e important ca aceste persoane să poată desfăşura activitatea în mod mai precis. Totul s-a mai reglat de îndată ce am început să facem nişte fotografii şi ne-am aclimatizat şi noi cu ei şi ei cu noi.

Băutura:

În afară de Pepsi, am considerat că e o idee bună să cer şi ceva preparat la faţa locului. Mi s-a spus că au fresh de portocale şi lămâie. Am comandat de portocale, dar se pare că între timp s-a terminat şi am rămas la lămâie.

Ca băutură nu am niciun reproş, a fost fix atât de rece cât mă aşteptam să fie, doar că aş fi dorit să am şi ceva pulpă sau coajă de lămâie în băutură. Pepsi-ul a fost la temperatura dorită, rece şi bun.

Mâncarea:

Am comandat Pulled Burger Ceafă de Porc şi Papa Mitch Burger Vită Black Angus. Impresia legat de Pulled Burger Ceafă de Porc este că acea carne a fost prea uscată şi nu s-a respectat procesul de slow cooking pentru ea. Ar fi trebuit să fie mult mai zemoasă şi… fragedă. Nu am simţit deloc gustul de BBQ, de afumat, cum ar fi fost normal la acest produs.

Au încercat să compenseze cu sosurile, dar nu le-a prea ieşit. Chifla de hamburger e anostă, parcă cumpărată din supermarket şi nici chiar susanul nu o face mai atrăgătoare. Totul e fad, fără culoare.

Papa Mitch Burger Vită Black Angus a fost mai OK, deşi am prins din greşeala chelnerului versiunea bine făcută. Observ şi aici lipsa gustului pregnant de BBQ ce nu a fost compensat nici de un sos care să aducă acel gust inconfundabil în gură. E drept, am primit un sos separat pentru cartofii prăjiţi ce avea acea aromă de BBQ, dar sosul a fost special pentru cartofi.

Am apreciat inelele de ceapă prăjită, care au adus extra aromă. Şi aici am aceeaşi impresie, prea fad, prea standard. Nici nu se compară de exemplu cu Angusul de la Oro Toro care e cu 2 clase peste acesta ca gust şi ca look.

Concluzie:

Aş zice că preţul pentru Papa Mitch Burger Vită Black Angus este puţin cam piperat, mai ales că Angusul nu a fost pe gustul meu. Cu încă 8 lei era la nivel de Hard Rock Cafe la debut în Bucureşti. În rest Pulled Burger şi băuturile au avut preţ OK, dar acea uscăciune a cărnii este cu siguranţă un neajuns. Mă simt puţin cârcotaş legat de servire şi poate că angajaţii nu aveau o zi bună, dar impecabilitatea este una dintre cerinţele noastre, la Degustăm.ro.

Şi repet, nu avem nimic împotriva unor angajaţi în vârstă, ba chiar aplaudăm asta, dar să şi performeze. Numai de bine despre sosuri, cartofi prăjiţi, inele de ceapă şi sper ca pe viitor slow cookingul chiar să fie slow, cum s-a promis de altfel la debutul localului, cu cărnuri maturate zile întregi. În concluzie mai e de lucru serios de tot până să fim transportaţi în SUA cu acest OZN.

Amplasare şi preţuri:

Papa Mitch Texas BBQ Pit se află în Sibiu, pe Strada Doamna Stanca 1, Şelimbăr 557260. Este deschis de luni până duminică, de la ora 11:00 la 00:00.

Preţurile au fost astfel:

  • Limonadă 450 ml: 11 lei
  • Pulled Burger: 29 lei
  • Papa Mitch Burger Angus: 42 lei