Gabriela Berechet lansează „Cartea cofetarului patiser”, un ghid vital pentru patiseri

0
2094

Gabriela Berechet, unul dintre cele mai respectate nume din industria ospitalităţii a lansat astăzi o nouă carte de specialitate, „Cartea cofetarului patiser”. Acesta este destinată formării cofetarilor – patiseri, dar este şi gândită pentru cei care vor să intre în industria patiseriei cu o gamă bogată de cunoştiinţe.

Cartea se doreşte a fi un companion, un ghid pentru cei din domeniu, fie că sunt începători sau cofetari cu ani de experienţă. Găsim în această publicaţie informaţii utile şi sugestii pentru a putea configura ideal deserturile din meniu. Cartea este împărţită în 10 capitole şi 5 anexe, ultima sa parte incluzând şi imagini color ale produselor de patiserie realizate cu ingrediente „convenience”.

Sunt detaliate metode clasice de preparare, elemente de nutriţie, cultura organizaţiei, estetică şi merceologie. Acest ghid a fost lansat la Grand Hotel Continental, iar editura Imprima va vinde publicaţia. Noul ghid a fost prezentat de către Carmela Dragomir, Maestru în Arta Culinară Cofetar şi una dintre figurile cheie din cofetăria modernă românească.

Gabriela Berechet este cunoscută pentru „Cartea bucătarului profesionist”, lansată în 2016 şi servind ca ghid pentru bucătari, contabili şi patroni care înţeleg cum trebuie să funcţioneze un restaurant în mod optim. „Cartea Cofetarului Patiser” are un întreg capitol dedicat produselor convenience, cu argumente prezentate de către doamna Gabriela Pascaru, Maestru în Arta Culinară şi tehnolog la compania Doctor Oetker România.

Gabriela Berechet este trainer, jurat în competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi autor de lucrări de specialitate şi consultant. Are 20 de ani de implicare în dezvoltarea industriei turismului, cofetarilor, bucătarilor şi horeca.