Google îţi va permite să comanzi mâncare direct din motorul său de căutare

0
913

Google testează o nouă funcţie pentru paginile motorului său de căutare, din care veţi putea comanda direct mâncare. Până acum era nevoie să intraţi în paginile restaurantului, dar în ultimii ani am văzut o orientare spre detalierea experienţei horeca încă din motorul de căutare.

Spre exemplu se puteau face rezervări sau apela restaurantele sau hotelurile direct din căutarea Google. Începuseră să apară şi meniurile restaurantelor atunci când căutam localuri mai răsărite, aşa că era o chestiune de timp până aveam să vedem şi comenzi de mâncare direct din Google. Comenzile vor putea fi pornite prin căutarea după cuvinte precum „comenzi restaurant X” sau „pizza în zonă”.

Google va adăugă în rezultate un buton „Comanda Online”, prin care utilizatorul va începe să completeze câmpurile aferente comenzilor. În funcţie de restaurantul ales şi de felurile de mâncare care se pot livra, utilizatorul va avea toate opţiunile aferente, de la topping-uri, la sosuri, alergeni, meniu vegan, tacâmuri, şerveţele, sucuri şi deserturi. Există şi opţiunea de a comanda imediat sau de a programa comanda, eventual de a o ridica fizic din restaurant.

Mă gândesc că e doar o chestiune de timp până vom putea ruga Google Assistant să facă asta pentu noi. Opţiunea apare sub formă de test doar pentru un număr limitat de utilizatori din SUA deocamdată. O altă confirmare este şi această pagină, care te învaţă cum să comanzi mâncare prin Google.