Gregory’s revine în România, cu conceptul de deli şi cafenea plus planuri mari

1
2488

Gregory’s este un lanţ grecesc de cafenele şi mini bistro-uri, cu unele dintre cele mai bune sandwichuri mâncate de mine. Făceau ce face Subway cu mult înainte ca americanii să ajungă la noi. Încă de prin 2003 le gustam preparatele, dar când a venit criza s-au retras de la noi. Acum aflăm că sunt gata să revină pe piaţa locală.

Gregory’s este un business grecesc de tip „coffee & deli” şi urmează să deschidă în această lună prima unitate în zona de nord a Capitalei. Inaugurarea se va face în zona rezidenţială şi de birouri UpGround din Bucureşti şi este doar începutul. Planul este de a ajunge la 80 de unităţi deschise în următorii 5 ani. Până la final de an ar mai trebui să vedem încă 3 locaţii de gen.

În 2014-2016 Gregory’s îşi lichidase tot businessul din ţara noastră, nemaiavând nici un restaurant deschis. În 2017 îşi vindea şi spaţiile din centrul Bucureştiului, de pe Lipscani, dacă nu mă înşel şi prima locaţie a lor de la începutul anilor 2000. Lanţul intra pe piaţa locală fix în anul 2000, când realizau o unitate de producţie şi o reţea de restaurante de 10 unităţi la apogeu, cu afaceri anuale de 3 milioane de euro.

Criza financiară din 2008 i-a lovit serios şi a început închiderea unităţilor. Unul dintre ultimii mohicani a fost restaurantul de pe Strada Batiştei din Bucureşti. Reţeaua Gregory’s & Coffeeright din Grecia datează din 1972 şi are peste 300 de restaurante în Grecia, Cipru, Albania, România şi Bahamas. Am văzut că ar avea locaţii şi în Germania sau la New York.

E genul de loc în care veţi găsi limonadă, suc de portocale, croissante, sandvişuri, plus cafea şi preparate din cafea.