Sbarro pregătește deschiderea de noi pizzerii în Brașov, Timișoara, Constanța

0
1605
WASHINGTON, DC - MARCH 10: The empty booth of the Reagan Building location of pizza restaurant chain Sbarro, which was affected by a grease fire at a neighboring restaurant in the same food court and has not been operating for about three years, is seen March 10, 2014 in Washington, DC. Sbarro filed for bankruptcy protection today, the company's second since filing in 2011. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Sbarro, lanț de pizzerii și mâncare italiană și-a anunțat intenția de a deschide noi locații în țară, după intrarea în București de anul trecut. Are de gând să se extindă în Brașov, Timișoara, Cluj și Constanța.

Sbarro intra pe piață locală anul trecut în București Mall, în zona food court. Acel debut era urmat de o deschidere de pizzerie în Mega Mall, aproape de Taco Bell. Investiția într-o locație Sbarro este undeva la 200.000, până la 400.000 de dolari și durează 3 ani recuperarea banilor. Pizzeria Sbarro din Brașov ar urmă să fie deschisă până la final de an.

Față de pizzeriile tradiționale, ca Pizza Hut, Domino’s sau Trenta, Sbarro merge pe rețeta newyorcheză de a vinde pizza la felie. Asta îi face rivali cu pizzeriile din Centrul Vechi, precum Pizza Latin sau Borsalino. David Karam este CEO-ul Sbarro, iar acesta a lucrat peste 30 de ani pentru Cedar Enterprises, companie ce operează multiple restaurante în regim de franciză.

A fost și președintele lanțului de fast food Wendy’s între 2008 și 2011. Sbarro pornea la drum ca un business de familie în New York în 1956. Era fondat de imigranți italieni din Napoli, inițial ca alimentară și apoi restaurant. Cu peste 50 de ani mai târziu include 650 de locații, în 30 de țări.