Grupul Iulius va construi două unităţi de retail Family Market în judeţul Iaşi până la final de 2020

0
1068

Compania Iulius, pe care o cunoaştem pentru multiplele unităţi mall Iulius din ţară a anunţat că va construi în acest an în judeţul Iaşi primele două proiecte de retail Family Market. E vorba despre un nou concept de magazin, gândit pentru necesităţile locuitorilor din zonele rezidenţiale aflate în expansiune. În acest caz e vorba despre Comuna Miroslava şi cartierul Bucium din Iaşi.

Acestea vor beneficia de unităţi Family Market, care implică investiţii totale de 16 milioane de euro. Pentru ambele dezvoltări e în desfăşurare un proces de autroizare, iar lucrările vor fi pornite la primăvară. Termenul estimat de finalizare este ultimul trimestru din 2021. Family Market este un supermarket care oferă toate produsele şi serviciile necesare, în apropierea locuinţei. Dorinţa este de a oferi o economie de timp celor care locuiesc în acea zonă rezidenţială şi nu se pot deplasa la magazine aflate în alte zone ale oraşului.

Compania Iulius are o experienţă de peste două decenii în realizarea şi operarea unor centre comerciale şi ansambluri rezidenţiale. De această dată atacă o zonă de retail de mici dimensiuni, personalizată pentru nevoile unei comunităţi în creştere, o zonă rezidenţială în plină dezvoltare. Formatul cel nou, de mici dimensiuni integrează atât supermarket, cât şi un mix personalizat de servicii şi locaţii ale producătorilor locali: carmangerie, fast food, brutărie, băcănie, dar şi cofetărie.

Va fi integrat şi un magazin cu vinuri şi produse alcoolice, dar şi produse naturiste, farmacie şi servicii de telefonie mobilă. Pe partea de estetică avem croitorie, curăţătorie, coafor, barber shop, iar pentru hobby avem pet shop, bricolaj, articole de grădină, casă şi fashion. Lista e completată de florărie, agenţie turism şi o unitate de servicii medicale. Acest concept de design include şi spaţii verzi, parcuri amenajate şi spaţii de recreere pentru interacţiune socială.

Family Market din comună Miroslava va avea o suprafaţă închiriabilă de retail de 7700 de mp şi va necesita o investiţie de 7 milioane de euro. Va fi amenajat şi un parc de 4200 de mp şi vor fi create 137 locuri de parcare. Family Market din Bucium are 7100 de mp şi implică şi peste 5000 de mp de spaţii verzi şi 188 de locuri de parcare.