Moley Robotics a dezvăluit primul robot bucătar din lume în cadrul CES 2021

0
1288
Moley Robotics
Moley Robotics a dezvăluit primul robot bucătar din lume în cadrul CES 2021

În cadrul târgului tehnologic din acest an am putut vedea și câteva inovații în domeniul gastronomie. Printre acestea se află bucătăria complet autonomă sub numele de Moley Kitchen. Aceasta vine de la Moley Robotics, o companie din Marea Britanie care a dezvoltat soluția timp de 6 ani. Astăzi, este complet funcțională și prepară mâncarea întocmai ca un om. Avem toate detaliile mai jos.

Evident, „vedetele” în acest caz sunt cele două brațe robotice, complet articulate care pregătesc mâncarea mai bine decât mulți dintre noi. Dacă ați tresărit la această afirmație, gândind că nu este posibil, aflați că robotul a înregistrat tehnicile folosite de renumitul Tim Anderson, câștigătorul Masterchef BBC. Sistemul a fost dezvoltat de către o echipă de 100 de ingineri împreună cu trei chefi de renume. Pe lângă Anderson, Nicole Pisani și Andrew Clarke au colaborat la crearea noii tehnologii. Avem și un clip mai jos:

Robotul poate lua ingrediente din frigiderul inteligent, să regleze temperatura plitei, să folosească chiuveta, să toarne, să amestece și să facă plating exact ca un om. Bucătăria Moley folosește o combinație de senzori și camere optice astfel încât robotul poate indentifica ingredientele și a manevra vasele și ustensilele de bucătărie. Desigur, ustensilele, vasele și tigăile prezintă marcaje care ajută robotul să le orienteze corect. Sistemul poate detecta mâncarea scăpată și curăță înainte și după gătit, păstrând germenii departe prin intermediul lămpii UV integrate.

Robotul sau mai bine zis, Moley Kitchen poate găti peste 5000 de preparate. În același timp, există o platformă publică prin intermediul căreia chefii își pot adăuga rețete personalizate și variate. Bineînțeles, utilizatorii își pot salva felurile preferate în mod facil. Versiunea comercială  va deveni disponibilă în acest an pe site-ul Moley Robotics. Ne putem aștepta totuși la un preț cu multe zero-uri în coadă.