HoReCa Business Accelerator atrage 120 de firme şi idei de afaceri noi; Iată cei 9 finalişti

0
1112

HoReCa este unul dintre domeniile cele mai lovite de pandemie, dar se vede o luminiţă la capătul tunelului. Unul dintre programele care vine în ajutorul antreprenorilor din acest domeniu este HoReCa Business Acelerator, care a încheiat recent etapa de înscrieri cu 120 de aplicaţii din întreaga ţară. Avem detalii mai jos.

Aflaţi că 9 echipe au fost selectate să participe în cea de-a doua ediţie a acceleratorului HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, după ce a fost încheiată etapa de inscrieri. Cele 120 de aplicaţii reprezintă o creştere cu 100% faţă de numărul de aplicaţii înregistrate la prima ediţie din 2020. Dintre antreprenorii acceptaţi în a doua tranşă a HoReCa Business Accelerator, 7 sunt la nivel de start-up, iar două echipe sunt la nivel de idee de afaceri.

5 sunt business-uri de tehnologie, iar două oferă servicii şi două sunt din domeniul producţiei. Avem detalii despre 3 dintre afacerile acceptate în accelerator:

  • Chefs of România: este o platformă online cu ajutorul căreia utilizatorii pot contracta chefi cu experienţă pentru proiecte gastronomice private
  • MeeTrip: este un Marketplace B2B de comercializare a experienţelor turistice, iar atracţiile locale vor fi „vândute” către consumatorul final prin parteneri din zona HoReCa – hoteluri, pensiuni, agenţii de turism, firme de organizări de evenimente
  • Bcheese: un business crea de către doi fraţi, bazat pe ideea de Cloud Kitchen, în care clienţii îşi comandă mâncarea online prin aplicaţiile de Food Delivery, dar pot veni şi să îşi ridice comanda din locaţie. Sunt axaţi pe conceptul american de Mac and Cheese

Mai intră în program şi FlatWhite, o platformă de management de proprietăţi dedicate cazării turistice, dar şi In Spirit, o firmă care se ocupă cu producţia de băuturi carbogazoase cu inserţii botanice, organice, fără zahăr. Pentru antreprenori urmează 6 săptămâni de workshop-uri online , în care fiecare echipă poate primi investiţii de tip angel investor de peste 100.000 de euro.

Antreprenorii pot câştiga şi unul dintre cele 3 granturi de 5000 de euro pentru digitalizarea business-urilor, oferite de UniCredit Bank şi UniCredit Leasing, dar şi un grant de 2000 de euro pentru cel mai bun pitch de finanţare sau unul dintre cele 3 granturi de 3500 de euro, că discount la achiziţionarea produselor Bit Soft.

HoReCa Business Accelerator este un program susţinut de Unicredit Bank, Unicredit Leasing, cu sprijinul Hygienium, Foodpanda şi Bit Soft. Detalii aveţi aici.