Horeca School anunţă colaborarea cu Institutul Culinar Disciples Escoffier (ICDE)

0
1765

Horeca School, o organizaţie locală care organizează multiple cursuri de gătit, cofetărie, patiserie şi specializări a anunţat un parteneriat de renume la început de 2019. Celebrul Institut Culinar Disciples Escoffier (ICDE) va începe colaborarea cu Horeca School în acest an.

Cele două instituţii vor realiza programe de pregătire pentru patiserie şi gastronomie. Va avea loc pe 30 ianuarie un eveniment la Institutul Francez de la Bucureşti, care va marca începutul acestei colaborări. Acolo va participa Robert Fontana, Maitre Cuisinier de France, fondator şi CEO al ICDE. Pe lista de invitaţi se află şi Thierry Muller, cofondator ICDE şi preşedinte Amis d’Escoffier Asia, dar şi Benjamin Grenier, cofondator şi Head of Business/Marketing la ICDE.

Rolul acestei colaborări este de a insufla studenţilor pasiunea pentru gătit şi a le completa cunoştinţele gastronomice. Gastronomia franceză primează aici, prin colaborarea cu Institutul francez. Sunt predate şi elemente de bucătărie vestică şi sunt workshop-uri cu cofetari şi chefi din toată lumea. Studenţii au posturi individuale de lucru, cele mai moderne facilităţi, unelte de gătit şi ingrediente.

Pentru a primi autorizarea şi acreditarea aferentă, Horeca Culinary School a trecut printr-o serie de teste (audit) în noiembrie 2018. Programele ICDE de la noi sunt coordonate de Master Teacher Chef David Contant, împreună cu o echipă de chefi din România, dar şi din afară. Studenţii pot parcurge 3 etape de cursuri, cu nivel basic, intermediar şi avansat.

După cele 3 module vor obţine un Certificat Profesional Nivelul 5 (Grand Diplome de Cuisine), eliberat de Ministerul Învăţământului Francez. Examenul final se susţine cu o comisie de specialişti din Franţa. Predarea la cursuri se face în engleză şi română simultan. Chefi cu stele Michelin vor fi prezenţi pentru a oferi din experienţa lor cursanţilor.

Sursa foto