Jakob Hausmann, maestru al artei culinare va găti live la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

0
1176

Cei care vizitează noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac vor avea un invitat special în perioada următoare. Un eveniment înscris în cadrul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este spectacolul culinar pregătit de bucătarul elveţian Jakob Hausmann.

Jakob Hausmann este un celebru maestru bucătar elveţian, care va oferi o demonstraţie specială pe 8 şi 9 februarie. Bucătarul chef de la Restaurantul „Mica Elveţie” (aflat în Bucureşti) va găti pentru invitaţi şi turiştii de la Hotelul de Gheaţă. Bucătarul doreşte să reinterpreteze specialităţi tradiţionale româneşti.

Spectacolele acestea sunt doar o parte din evenimentele programate la Hotelul de Gheaţă. Jakob a avut o emisiune culinară proprie pe TVR 1 în perioada 2011-2012 şi a jucat în filmul „Ursul” de Dan Chişu în 2011. Între 2009 şi 2010 a prezentat emisiunea „Duelul Bucătarilor” de la Euforia TV. Din 2010 şi până azi este antrenorul echipei de juniori a Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din România.

Activitatea sa gastronomică din România începea în 1992, iar restaurantul Mica Elveţie din Bucureşti se deschidea în 1998. Maestrul bucătar a lucrat la diferite restaurante din Germania, Austria şi Elveţia, ca bucătar şi bucătar-chef. Are în CV şcoala de gastronomie din St. Gallen, Elveţia. Printre cele mai celebre reţete ale sale sunt ardeii umpluţi cu curcan, la cuptor, crochetele de conopida, tocăniţă de roşii cu pui şi îngheţată cu iaurt şi dulceaţă de afine.

Sursa foto