Iată câştigătorul aplicaţiei „Chefi la Cuţite”, care a primit lecţii de gătit de la Florin Dumitrescu

0
1577

Chiar dacă faimoasa emisiune culinară „Chefi la Cuţite” este în pauză acum, continuă totuşi activitatea juraţilor în culise, iar un norocos a avut ocazia să îl vadă la treabă de aproape pe chef Florin Dumitrescu. Sorin Mihailidis este marele câştigător al concursului „Chef-ul reţetelor”, desfăşurat prin aplicaţia „Chefi la cuţite”.

Sorin a avut ocazia să participe vineri dimineaţa la un curs de gătit oferit chiar de către Chef Florin Dumitrescu, un premiu oferit în cadrul aplicaţiei aferente celebrei emisiuni culinare. Totul s-a petrecut în bucătăria celor de la Kuxa, iar chef Florin i-a arătat lui Sorin secretele bucătăriei moderne. I-a explicat cu răbdare conceptele unui plating ideal şi ale unei farfurii perfecte.

Tânărul de 26 de ani care a câştigat respectivul concurs a afirmat că găteşte de mai multe ori pe săptămână şi reţeta sa favorită este „paste cu broccoli şi pui”. Cursul s-a extins dincolo de o demonstraţie de gătit, incluzând şi un scurt istoric al folosirii ingredientelor şi aromelor, conform regulilor de bază ale bucătăriei. Ingredientele au venit din cămara Lidl, iar bucătăria Kuxa a pus la bătaie cele mai moderne echipamente.

Sorin a pregătit o supă de bază, care a fost utilizată ulterior la compoziţia de sosuri. Puiul crocant cu legume şi peştele filetat au fost alte etape abordate de cei doi. Norocosul a petrecut câteva ore în compania lui Florin Dumitrescu şi ia chiar în calcul participarea la un viitor sezon din „Chefi la Cuţite”. Sorin este un inginer proiectant şi se declară acum mai stăpân pe bancul de lucru.

Sursa foto: Mihai Stetcu