Evenimentul Gastro-cultural Ozosep se desfăşoară în acest weekend în Bucureşti, la Grădina Verona

1
1200

Pasionaţii de prepararatele culinare maghiare şi secuieşti se vor întâlni în acest weekend în Bucureşti, la târgul gastro-cultural Ozosep. Acesta este găzduit de către Grădina Verona, care se află în spatele Cărtureşti-ului de aproape de Piaţă Romană.

30 de producători, majoritatea din judeţul Harghita (dar şi din Covasna şi Mureş) se vor afla acolo cu preparate locale. Târgul are loc sâmbătă şi duminică între orele 10:00 şi 18:00. Asociaţia Economiştilor Maghiari din România (AEMR), în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita sunt organizatorii acestui evenment. Ozosep nu e doar un târg, ci şi o expoziţie de preparate şi produse cu specific local.

Iniţiativa datează din anul 2014 şi a crescut de la an la an. Preparatele secuieşti au devenit tot mai cunoscute şi apreciate în ultimii ani. Pe lângă gulaş, paprika, gemuri naturale, siropuri, turtă dulce şi kurtoskalacs vom vedea şi obiecte artizanale. Langoş proaspăt, ciocolată artizanală şi de casă, sărăţele, dar şi pateul de bibilică sunt de asemenea gata pentru degustători.

Păstrăvul afumat se află şi el la standuri, iar meşterii artizani au pregătit jucării de lemn, articole din piele, cu lucrătură manuală, cosmetice naturale şi obiecte din ceramică. Aşa cum se vede în imaginea de mai sus cele mai bune cărnuri, mezeluri şi afumături din regiune au fost aduse în Capitală pentru degustare.

Sursa foto